Gelendost’ta Sulama Sezonu Açıldı

Gelendost’ta 2016 yılı sulama sezonu açıldı kanallara 21.06.2016 tarihi itibariyle su basıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2016 16:50
Gelendost’ta Sulama Sezonu Açıldı

Gelendost’ta 2016 yılı sulama sezonu açıldı kanallara 21.06.2016 tarihi itibariyle su basıldı. Konuyla ilgili Sulama Birliği Başkanı Fikret CEBECİ şunları kaydetti ;

‘’11 yerleşim biriminde %90’ı elma bahçelerinden oluşan 4500 çiftçiye ait 35.000 dekar alana hizmet vermekteyiz. Sulama sezonunu daha erken başlatmamız söz konusu idi. Fakat yaklaşık 2000 çiftçimizde bulunan 3 milyon liralık alacağımızın tahsilatında zorluklar yaşamaktayız. CLK elektirik pompaların çalışaması amacıyla gerekli olan elektiriği açmak için 600.000 liralık teminet bedeli istemektedir.        

Her yıl sulamanın başlayabilmesi için CLK elektiriğin istemiş olduğun  teminat bedelinin yatırılması gerekmektedir, bu durumda para tahsilatında yaşanan zorluklar sulamanın başlamasını geciktirmektedir.

Alacak olduğumuz  3 milyon liranın tahsilatının gerçekleşmesi durumunda sulama sezonunun başlamasının gecikmeyeceği gibi basınçlı sulama sistemine geçiş için ilk etapta DSİ nin istemiş olduğu proje bedelinin %1 lik kısmı olan  700.000 tutarındaki bedelin yatırılması sonucunda basınçlı sulama sisteminin de temelleri atılmış olacaktır.

Bu sebepten dolayı  birliğimize borcu olan çiftçilerimizin borçlarını zamanında ödemeleri hem birliğimizi hem de borcunu zamanında ödemiş olan diğer çiftçilerimizi rahatlatacaktır. Birlik olarak borcu olan çiftçilerimizden gerekli hassasiyeti göstermelerini beklemekteyiz.

2016 yılı Sulama sezonu tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diler bereketli bir sezon geçirmelerini  temenni ederim ‘’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.