Gelendost'ta Süt Sığırları Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Gelendost ilçesinde 148 süt sığırı düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mart 2012 13:26
Gelendost'ta Süt Sığırları Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Törene Vali Memduh Oğuz, Kaymakam Ferhat Peşin, Belediye Başkanı Halim Kıyak, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, Tarım İl Müdürü Sıddık İpek ve vatandaşlar katıldı.

Vali Oğuz, törende yaptığı konuşmada, Isparta Ticaret Borsası'nın verilerine göre, Isparta'da bu yıl küçükbaş hayvancılıkta yüzde 30 artış sağlandığını kaydetti.

Hayvancılığın gelişmesi için gösterdikleri desteğin devam edeceğini belirten Oğuz, ilçede spor salonu yapacaklarını söyledi.

Kaymakam Ferhat Peşin de, Gelendost'un can damarının elma olduğunu ancak ilçede alternatif gelir kaynağı olarak hayvancılığın gelişmesi için 3 proje hazırladıklarını ve bunlardan ikisini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Halim Kıyak ise Gelendost'un meyvecilikte hak ettiği yere geldiğini, hayvancılıkta da ilerleyerek ekonomisi gelişmiş bir ilçe olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, Isparta'nın, Türkiye'de elma üretiminin yüzde 20'sini karşıladığını, bunun da yüzde 30'unun Gelendost'ta üretildiğini belirtti.

İpek, vatandaşlara tarım aleti, ekipmanı, hayvan dağıtımı, hibe ya da uzan vadeli kredilerle yardımcı olduklarını anlattı.

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, sanayi ve ticarette olduğu kadar tarımda da kalkınmaya önem verdiklerini ve bu yönde çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından kura çekimiyle 148 süt sığırı hak sahiplerine teslim edildi. Gelendost Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Lokman Kumcu, projede emeği geçenlere plaket verdi .

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.