Geleneksel Türk El Sanatları Kursları Düzenleniyor

İl kültür ve turizm müdürlüğünce geleneksel türk el sanatları kursları düzenleniyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2012 13:11
Geleneksel Türk El Sanatları Kursları Düzenleniyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Beraberinde Müze Müdürü Mustafa Akaslan, müdürlük çalışanı ve aynı zamanda Tezhip Sanatçısı olan Zeliha Alav ile birlikte Vali Oğuz’u makamında ziyaret eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, müdürlük olarak yürütülen çalışmalar hakkında Vali Oğuz’a bilgiler verdi.

Geleneksel Türk El Sanatlarını yaşatmak için müdürlük bünyesinde kurslar düzenleyeceklerini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç; “Sayın Valim ilimizde geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak amacıyla hat, minyatür, tezhip, ebru ve deri üzerine yapılan el sanatları dallarında müdürlüğümüz bünyesinde 360 saat sürecek olan kurslar düzenlenecektir. Yaklaşık 4,5 ay sürecek olan kursların sonucunda kurslara katılanlara bakanlığımız tarafından onaylanan belgeleri ve sertifikaları verilecek. Bu kurslardan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız müdürlüğümüze başvurdukları takdirde kendilerine her konuda yardımcı olunacaktır” dedi.

Ziyarette kendisi tarafından Tezhip Sanatı ile yapılan ‘Besmele’ yazılı tabloyu Vali Oğuz’a takdim eden Tezhip Sanatçısı Zeliha Alav; “Bu sanata gönül veren bir kişi olarak yaşatılmasını ve gelecek kuşaklara aktarılmasını istiyorum. Sayın Valimizin geleneksel el sanatlarına vermiş olduğu değer ve kıymeti biliyoruz. Kendilerine bize vermiş olduğu destek nedeniyle çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Vali Oğuz; “Her işin başı ‘Besmele’ ile başlar”
Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden Vali Memduh Oğuz ise, her işin başının ‘Besmele’ olduğunu belirtti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Türk El Sanatları büyük bir medeniyeti temsil etmektedir. Bu sanatın Isparta’da icra ediliyor olması bizim öteden beri söylemiş olduğumuz ‘Isparta İlim Şehri Olmalıdır’ görüşümüz ile örtüşmektedir. Zaten ilmin başı da sanatla başlar” dedi.

Kendisine takdim edilen ‘Besmele’ yazılı tabloya çok memnun olduğunu belirten Vali Oğuz; “Bir kâinat var, bir varlık âlemi var ve bir de onun yaratanı var. O bakımdan bizim her işimiz onun güzel adıyla başlar. Bizim milli kültürümüzde onun güzel ismini böyle yüksek bir sanatla süslüyor. Baktığımızda hattın kendisi, tezhibi her biri yüksek bir medeniyetin, bir inceliğin ürünü olarak görünüyor. O bakımdan son derece memnun oldum, çok teşekkür ediyorum. Tabi bu bireysel memnuniyet ötesinde şehrimizde, vilayetimizde böyle eserlerin bizzat yapılıyor olması, bu konuyla ilgili değerli ilim adamlarımızın, yüksek sanatkârlarımızın bulunuyor olması beni daha çok memnun etti” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.