Gelinliği Gören Duaya Koştu

Yalvaç İlçesi'nde çoban Muhittin Karakoyun, çöpte bulduğu çok sayıda gelinliği şaka yapmak amacıyla ağaçlara astı.Ardından da, köyde gelinliklerin kızının evlenmesi için dilekte bulunan ve bu dileği kabul olan biri tarafından ağaçlara asıldığı kulaktan ku

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2012 15:55
Gelinliği Gören Duaya Koştu

Yalvaç'ın Hisaradı Köyü'nde oturan çoban Muhittin Karakoyun, 22 Ekim'de çobanlık yaptığı Sultan Dağı'na gittiği sırada köyün hemen dışındaki çöplük alanda çuvallar içinde eski 50 gelinlik ve yaklaşık aynı sayıda abiye elbise, etek ve kazak buldu.

Çuvalları sırtlanan Muhittin Karakoyun, Hisarardı Köyü Boğaz Mevkii'nde yol kenarında yaklaşık 1 kilometre boyunca gelinlik ile elbiseleri ağaçlara astı. Yoldan gelip geçenler, bölgedeki 'yatır'ın hemen yanındaki ağaçlardaki gelinlik ve elbiseleri görünce şaşırdı.

Köylülerin olayı birbirine haber vermesi üzerine meraklılar, gelinlik giydirilen ağaçları görmek için Boğaz Mevkii'ne akın etti. Herkes olanı biteni anlamaya çalışırken, Muhittin Karakoyun, meraklılara "Zengin bir işadamı 'yatır'a gelerek evlenemeyen kızı için adakta bulunmuş. Duaları kabul olmuş ve kızı evlenmiş. O da bu yüzden bir sürü gelinlik ve elbiseyi alıp ağaçlara giydirdi gitti" dedi.

Anlatılan hikayeye inanan çok sayıda genç kız, evlenmek için buradaki 'yatır'a gelerek dua etmeye başladı.

Yalvaç'ta taksicilik yapan Muhittin Karakoyun'un amcasının oğlu Ahmet Karakoyun, olayın tamamen bir şaka olduğunu ve kimsenin inanmaması gerektiğini söyledi.

Muhittin'in çobanlık yaptığı Sultan Dağı'na giderken çöpte bulduğu gelinlikleri ağaçlara giydirdiğini ve ardından da böyle bir hikaye uydurduğunu anlatan Karakoyun, "Muhittin çok şakacıdır. Çöpte gelinlikleri gördüğünde aklına böyle bir şey gelmiş. Olayı bana anlattı. Anlattığı hikayeye hemen herkes inanmış. Bu olaydan sonra Yalvaç'ın dışından pek çok insan buraya dilekte bulunmak için geliyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.