Gelir Vergisi Şampiyonu Şevket Demirel

Isparta Defterdarı Rahmi Turan, 2011 yılı için tahakkuk eden yaklaşık 607 milyon lira verginin, 420 milyonunu tahsil ettiklerini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2012 13:37
Gelir Vergisi Şampiyonu Şevket Demirel

Isparta Defterdarı Rahmi Turan, 2011 yılı için tahakkuk eden yaklaşık 607 milyon lira verginin, 420 milyonunu tahsil ettiklerini bildirdi.

Isparta'da 2011 kurumlar ve gelir vergilerinde dereceye girenler için Süleyman Demirel Üniversitesi Konukevi'nde ödül töreni düzenlendi. Isparta Valisi Memduh Oğuz, törende yaptığı konuşmada, Isparta'da vergi tahsilatında güzel bir oran yakaladıklarını belirterek, vergisini ödeyen herkese teşekkür etti.

Geçen günlerde Isparta'yı ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in okullaşma konusunda düşünülen bazı yenilikleri aktardığını ifade eden Oğuz, "(Siz ihtiyacınız olan okulları belirleyin ve uygun bir alan bularak kampüs yapın ve bitirdikten sonra bakanlıkla protokol yaparak devlete kiraya verin) deniliyor. Bu, gayrimenkul yatırımı yapanlar için çok önemli bir yatırım alanı ve üstelik müşteri de en garantili olan devlet. Yani (Mektebi yapın, bize kiraya verin) deniliyor" diye konuştu.

Yatırım yapmak isteyenler için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Oğuz, işadamlarıyla bu konuda ortak çalışmalarının olacağını ifade etti.

Isparta Defterdarı Rahmi Turan da verginin, her vatandaşın yerine getirmekle mükellef önemli bir görev olduğunu söyledi.

Devletin, toplanan vergilerle iktisadi ve mali anlamda güçlendiğini, bu şekilde topluma sağlık, eğitim ve ulaşım gibi ana hizmetler başta olmak üzere değişik alanlarda daha iyi hizmet sunulduğunu anlatan Turan, Isparta'da vergi vermeyi benimseyen, isteyen, idareyle barışık bir halka sahip olduklarını kaydetti.

Bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Turan, "2011 yılında vergi tahakkukumuz yaklaşık 607 milyon lira, tahsilatımız 420 milyon, tahsilat oranımız ortalama yüzde 70 oldu" dedi.

Turan, gelir vergisi tahsilatının yüzde 82, kurumlar vergisi tahsilatının yüzde 79, katma değer vergisi tahsilatının yüzde 70, diğer vergi gelirleri tahsilatının yüzde 82 ve vergi dışı gelirlerde ise tahsilatın yüzde 32 olarak gerçekleştiğini ifade etti. Konuşmaların ardından kurumlar ve gelir vergisinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kurumlar vergisinde, ikinci Çıraklar Tekstil Limited Şirketi, dördüncü Modül Mermer AŞ ve beşinci Aksu Enerji AŞ oldu. Birinci ve üçüncülüğü elde eden kurumların isimleri ise açıklanmadı. Gelir vergisinde ise birinciliği Şevket Demirel, ikinciliği de Ata Basmacı elde etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum