Geliştiren Beyinler 2012 Fuarı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (ITBMYO) tarafından, 2-4 Mayıs 2012 tarihlerinde ''Düşünen, Tasarlayan ve Geliştiren Beyinler 2012'' adlı proje fuarı düzenlenecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2012 17:10
Geliştiren Beyinler 2012 Fuarı

ITBMYO Müdürü Doç. Dr. Ramazan Kayacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçekleştirilecek fuarın, genç beyinlerin yaratıcı ve üretime dönük çalışmalarının teşvik edilmesi amacını taşıdığını söyledi.

Fuarın ilk etapta, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Isparta ve Konya illerindeki devlet ve özel üniversiteleri bünyesindeki meslek yüksekokulları öğrencilerini kapsadığını belirten Kayacan, ''Öğrenciler, danışman öğretim elemanlarının yönetim ve gözetimindeki teknik içerikli projelerle fuarımıza katılabilirler. Bir meslek yüksekokulu programının birden fazla proje ile fuara katılması mümkün.

Daha önce bir başka yarışmaya gönderilmiş projeler, ödül alıp almadığına bakılmaksızın, fuarımıza da gönderilebilir. Kendi okulu dışında ödül almış projelere fuarımızda ödül verilmez. Her ekibi, maksimum iki öğrenci ve bir danışman temsil edebilir. Fuarımıza ayrıca, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Teknik Eğitim Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi öğrencileri de katılabilir'' dedi.

Fuar kapsamında ''Meslek Yüksekokulları'nın Dünü, Bugünü ve Yarını'' konulu bir de konferans yapılacağını anlatan Ramazan Kayacan, konferansa konuşmacı olarak YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay'ın katılacağını ifade etti.

Etkinliklerin, 4 Mayıs'a kadar devam edeceğini anlatan Kayacan, bilim jürisi tarafından belirlenecek 100 projenin Doğu Yerleşkesi'ndeki Atatürk Spor Salonu'nda sergileneceğini ve en iyi dört projenin ödüllendirileceğini kaydetti.

Fuara projeleriyle katılacakların, başvuru belgelerini 17 Şubat 2012'ye kadar göndermeleri gerektiğini bildiren Kayacan, ayrıntılı bilginin http://tbmyo.sdu.edu.tr/tbmyo2012 adresinden elde edilebileceğini açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.