Genç Çiftçilere Büyükbaş Hayvan Dağıtımı Yapıldı

Genç Çiftçilere Büyükbaş Hayvan Dağıtımı Yapıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2018 14:39
Genç Çiftçilere Büyükbaş Hayvan Dağıtımı Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan genç çiftçi projeleri kapsamında hak sahiplerine büyükbaş hayvanların dağıtımı yapıldı.

Temelde kırsal bölgelerin kalkınmasını sağlamak amacını taşıyan genç çiftçi projesinde, geçim kaynağı olarak tarım ve hayvancılık yerine farklı faaliyetlerde bulunan genç nüfusu tarım ve hayvancılığa yönlendirmek, mevcut tarım arazilerini koruma altına almak ve bu arazileri en verimli şekilde kullanmalarına destek olmak hedeflenmektedir.

Isparta’da 2018 yılında 183 genç çiftçi, 183 proje karşılığında toplam 5 milyon 490 bin TL destek ödemesi almaya hak kazandı.



Konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Bu projelerden 95 adedi büyükbaş hayvancılık için ayrılmış olup, Isparta Merkez 8 üreticiye 40, Aksu'da 6 üreticiye 30, Atabey'de 2 üreticiye 10, Gelendost'da 10 üreticiye 50, Gönen'de 2 üreticiye 10, Eğirdir'de 11 üreticiye 55, Senirkent'te 5 üreticiye 25, Sütçüler'de 12 üreticiye 60, Şarkikaraağaç'ta 14 üreticiye 70, Uluborlu'da 1 üreticiye 5, Yalvaç'ta 17 üreticiye 85 olmak üzere toplamda 475 baş hayvan dağıtımı planlanmıştır. Bu kapsamda Isparta Merkezde bulunan 8 genç çiftçimize ait toplam 40 büyükbaş hayvanın dağıtımları gerçekleştirilmiştir. Dağıtım törenine İl Müdürümüz Enver Murat Dolunay, İl Müdür Yardımcımız Ayhan Yaman, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürümüz Mehmet Kobuk, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürümüz Arif Taşagiren, teknik ve sağlık grubu personellerimiz, projeyi uygulamaya hak kazanan genç çiftçimiz ile aileleri katılmıştır. İl Müdürümüz tarafından yaptırılan kura çekimi sonrasında hak sahiplerine hayvanların dağıtımları yapılmıştır. Büyükbaş Hayvancılık projeleri kapsamında diğer İlçelerimizde bulunan hak sahiplerine önümüzdeki günlerde büyükbaş hayvanların dağıtımı gerçekleştirilecektir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.