Genç Diş Hekimlerinin Mezuniyet Sevinci

Genç Diş Hekimlerinin Mezuniyet Sevinci

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Haziran 2017 14:35
Genç Diş Hekimlerinin Mezuniyet Sevinci

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin 18. Mezuniyet Töreni, Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Genç hekimlerin mezuniyet sevinci yaşadığı günde bir konuşma yapan Diş Hekimliği Fakültesi dönem birincisi Diş Hekimi Özlem Yarbaşı, “Bu konuşmayı yapmak benim için çok gurur verici. Hepimiz ülkenin dört bir yanından üniversite eğitimimizi almak için heyecanla geldik. Hepimizin hayalleri vardı, şimdi o hayallerimize kavuşmanın heyecanı içindeyiz. Bu beş yıl bizim için çok zorluydu. Daha stajın birinci gününden "Bu ayın sonunu getirebilecek miyiz ?" diye düşündüğümüz stajlarımız, yetiştirmeye çalıştığımız klinik ödevlerimiz, hiç bitmeyen sınavlarımız vardı. Bu dönemlerde bize yardımlarını eksik etmeyen asistanlarımız, her stajdan önce birbirimize taktik verdiğimiz arkadaşlarımız ve her şeyden önce her daim bizi destekleyen sevgili ailelerimiz olmasaydı bu süreç daha da zorlu olabilirdi. Bu zorlu maratonu başarılı bir şekilde tamamladık. Ben çok küçük bir ilçeden buraya geldim. İlkokulu birleştirilmiş bir sınıfta okudum ve mahallemdeki ilk diş hekimiyim. Bununla gurur duyuyorum. Son olarak sadece hekim değil, hayata dokunan hekimlerden olacağıma söz veriyorum.” diye konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul ise mezun öğrencileri ve ailelerini kutlayarak “Uzun, zorlu ve yorucu bir eğitim sürecinin sonundasınız. Bu sizin için yeni bir başlangıç. Bu süreçte iyi bir hekim olma adına gereken bilgi donanım ve beceriye sahip oldunuz. Diş hekimliğinde eğitiminiz hiçbir zaman bitmeyecek. Yenilikleri her zaman takip ettiğiniz, kendinizi güncelleyebildiğiniz sürece ayakta kalacaksınız. Mesleki etik ve insana vereceğiniz değer her zaman rehberiniz olsun” dedi.

Mezuniyet Töreni SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti AB Başkanı Prof. Dr. Zuhal Kırzıoğlu yönetiminde Diş Hekimliği Andının okunmasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.