Genç Milliler Potada Avrupa Şampiyonu

Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen U18 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda, Hırvatistan'la karşı karşıya gelen Milli Takım, parkeden 81-74'lük skorla ayrıldı ve tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu olma başarısını gösterdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2013 11:22
Genç Milliler Potada Avrupa Şampiyonu

Ay-Yıldızlılar’da Kenan Sipahi turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi. Sırbistan ve İspanyazaferleriyle finale yükselen Milliler, maça istediği tempoda başlayamadı ve ilk 10 dakika 22-16 Hırvatistan üstünlüğüyle geçildi. Rakibimiz ribaunt üstünlüğünü elinde bulundursa da Hırvatlara 21 top kaybı yaptıran gençler, ikinci çeyrekten itibaren üstünlüğünü ele aldı.

Altın jenerasyon!
Devre arasına 38-37 üstünlükle giren genç milliler üçüncü çeyrekte Kenan Sipahi’nin oyuna ağırlığını koymasıyla son 10 dakikaya 61-55 önde girdi. Geçen sene de yaklaşık aynı kadroyla yıldızlar kategorisinde Avrupa şampiyonu olan Türkiye’de Kenan Sipahi 19 sayı ve 6 asistle finale damgasını vurdu. Maçın en skorer ismi olan ve oyunun bitmesine üç buçuk dakika kala 5 faulle oyun dışında kalan Kenan’a, Metecan Birsen 10 sayı ve 6 ribauntla, Okben Ulubay ise 11 sayı ve 4 ribauntla katkıda bulundu.

Hırvatlar’da çeyrek final ve yarı finalin yıldızı Paolo Marinelli 14 sayıyla takımının en skorer ismi olsa da, o da son çeyrekte 5 faulle oyun dışı kaldı. Hırvatlar’da Lovro Mazalin 11 sayı, 7 ribaunt, Marko Arapoviç ise 8 sayı 10 ribauntla mücadele etti. Öte yandan final maçından önce İspanya, ev sahibi Letonya’yı 57-56 mağlup ederek turnuvayı üçüncü tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.