Genç Mucit İşbaşında

Genç Mucit İşbaşında

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Eylül 2016 11:23
Genç Mucit İşbaşında

Süleyman Demirel Üniversitesi Makine Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi Veli Arslan, geliştirdiği buluşlarla geleceğin bilim insanları arasında yer almaya hazırlanıyor. Genç Mucit, yaptığı icatlarla hem ekonominize katkı sağlıyor, hem de gençlere imkan verildiği takdirde başarıya nasıl imza atılıyor bunları gösteriyor.

Türk genci kendine imkan verildiği takdirde neler yapabileceğini ortaya koymaya devam ediyor. SDÜ’de eğitim gören Veli Arslan kısıtlı maddi imkanlarına rağmen oyuncak robotlar, temizlik robotları ve ev alarm sistemleri gibi teknolojik buluşları hayata geçiriyor. Bununla da yetirmeyen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Veli Arslan, sosyal paylaşım sitelerinde icatlarını sergileyerek kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Bu tür icatlara çocuk yaşta başladığını belirten Genç Mucit, gençlerin devlet ve özel sektör eliyle desteklenmesini istedi.

Çalışmaları hakkında bilgiler veren Veli Arslan; “Süleyman Demirel Üniversitesi Makine Mühendisliği’nde ikinci sınıf öğrencisiyim. Bütün yaptığım projeleri kendi odamda videoya çekiyorum ve internet üzerinden youtube sitesinde genç mühendisler kanalı adı altında yayınlıyorum. Öncelikle neler yaptığımdan bahsetmek istiyorum. Ev yapımı mutfak eşyaları, küçük robot oyuncaklar, temizlik robotları, ilginç deneyler, hayvanlar için barınaklar, akvaryum malzemeleri ve ev alarmları gibi. Bu işte hedeflediğim amaç evdeki malzemelerle çok az maliyetlerle kullanılabilir ve günlük hayatımızı kolaylaştıracak projeler ortaya koymak. Bu tür projeleri hobi için yapıyorum. Çocukluk yıllarımdan bu yana bozulan eşyaları söküp parçalıyorum, oyuncaklarımı tamir ediyorum. İnternet aracılığı ile kendi fikirlerimi, düşüncelerimi ve yaptığım projeleri paylaşıyorum. Hobi olarak başladığım bu işte kendimi de geliştirerek daha güzel projeler ortaya koymak ve daha güzel işler başarmak istiyorum. Bu yüzden devlet büyüklerimizden ve işadamlarımızdan destek bekliyorum. Ben ve benim gibi onlarca arkadaşım imkan verildiği takdirde önemli başarılara imza atacaktır. Diğer bir istediğim ise bana yardımcı olmanız için youtube sitesinin arama motoruna genç mühendisler yazarak ve Google arama motoruna da www.youtube.com/GENÇMÜHENDİSLER/ yazarak kanalıma ulaşmanızdır.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.