Genç Objektif’in Fotoğraf Sergisi

Meryem Albayrak Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı “Genç Objektif” adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Haziran 2014 16:29
Genç Objektif’in Fotoğraf Sergisi

Meryem Albayrak Ticaret meslek Lisesi’nin geleneksel hale getirdiği fotoğraf sergisi, bu yıl da açıldı. Serginin açılış törenine Isparta Valisi Vahdettin Özkan ile Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldırım katılırken, daha önce görev yapan öğretmenler de öğrencileri yalnız bırakmadı. Okulun toplantı salonunda yapılan açılışın ardından fotoğrafları tek tek inceleyen Vali Özkan, bölüm öğretmeni Ramazan Başman’dan fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

Öğrencilerin derslerde aldıkları teorilerle uygulamayı bu sergide birleştirdiklerini ifade eden Okul Müdürü Hasan Mengi, “Okulumuzda her yıl düzenlediğimiz 19 Mayıs Şenliklerini geçtiğimiz haftalarda Soma’da meydana gelen elim kaza ile erteledik. Dün bu şenliklerimiz gerçekleştirme fırsatı yakaladık. Öncelikle okul koromuz bizlere gerçek bir müzik ziyafeti yaşattı. Daha sonra ise yine her yıl gerçekleştirdiğimiz fotoğraf sergimizin açılışını gerçekleştirdik. Sene başından bu yana sıkı eğitimlerimizi sürdürdük.

Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri ve Gazetecilik alanı öğrencilerimiz kendi mesleki alanlarında sıkı bir eğitim alarak hayallerindeki mesleklerin iyi yanlarını, zorluklarını, ana kurallarını öğrenerek, teorik ve uygulamalı eğitimlerini aldılar. Halkla ilişkiler ve Organizasyon Hizmetleri ve Gazetecilik alanlarımızda yer alan Temel Fotoğrafçılık dersi ile profesyonel makinelerimizle gözlerine güzel görünen objeleri fotoğrafladılar. Bu fotoğraflar her yıl okulumuzda sergilenmekte. Bu yılki uygulama sınıfı öğrencilerimiz olan Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı ve Gazetecilik alanı öğrencilerimiz resimlemiş oldukları fotoğrafları bizlere getirdiler. Bizler okul öğretmen ve idarecileri olarak bu fotoğrafları değerlendirmeye aldık ve gördük ki gerçekten vermiş olduğumuz eğitimlerin meyvelerini toplamaya başlamışız.

Biz sergi resimleri arasında seçim yapmakta gerçekten güçlük çektik. Hepsi birbirinden güzel resimler bizlere ulaştı. Ben öğrencilerime vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Program öğrencilerden oluşan koronun seslendirdiği türkülerle devam ederken, fotoğraf sergisi Cuma gününe kadar açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.