Genç Yetenekler Diyabet Hastalarını Uyardı

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri IYAŞ Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde diyabet etkinliği düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2013 12:55
Genç Yetenekler Diyabet Hastalarını Uyardı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri yaklaşık 30 kişilik profesyonel ekiple önceki gün halkın sağlığını düşünerek diyabet etkinliği düzenlendi. TurkMSIC (Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği) öğrenci grubu tarafından düzenlenen etkinlikte, diyabet hastalığı hakkında bilgilendirilen vatandaşların ücretsiz şeker ölçümleri de yapıldı.

TurkMSIC Isparta Halk Sağlığı’na bağlı öğrenciler, IYAŞ Park Alışveriş Merkezi girişine kurulan stantta düzenlenen etkinlikle ilgili halka bilgi verdi. Öğrenciler, TurkMSIC'ın, Türkiye'deki tıp fakültesi öğrencileri esas alınarak çalışan bir organizasyon olduğunu, Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlığı Örgütü (WHO) tarafından da resmi olarak tanındığını kaydetti. Türkiye'de en önemli ve yaygın halk sağlığı sorunlarından olan diyabetin görülme sıklığının her geçen gün arttığına dikkat çeken Tıp öğrencileri, “Diyabet tedavisinin temelini dengeli ve doğru beslenme ile sürekli ve düzenli egzersiz oluşturur. Diyet ve egzersizle kontrol altına alınamayan hastalarda diyabet ilaçları ile hastalık kontrol edilmeye çalışılır. Egzersiz, kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olması açısından diyabet hastaları için faydalıdır" sözlerinin altını çizdiler.

TurkMSIC Isparta Halk Sağlığı’na bağlı Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri IYAŞ Park AVM’de düzenledikleri diyabet gününde ücretsiz olarak yaptıkları şeker ölçümünde çok sayıda kişiye ulaştıklarını ifade ettiler.

YAKLAŞIK 300 KİŞİ

IYAŞ Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde yapılan etkinlikte yaklaşık 300 kişiye ulaştıklarını ifade eden SDÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, ücretsiz olarak yaptıkları bu ölçümde müşterileri memnun bırakmayı başardılar.

ÇOĞU KİŞİ DİYABET HASTASI OLDUĞUNDAN HABERSİZ

Düzenledikleri etkinlikte çok fazla diyabet hastası olduğunu fark ettiklerini dile getiren görevli Ecem Tıkız “Isparta’da çok fazla diyabet hastası var. Çoğu kişi, diyabet hastası olduğundan habersiz… Bunun en alt seviyeye inmesi için insanların daha dikkatli olması gerekiyor. İnsanlara bu hizmeti aktarmak konusunda IYAŞ Park Alışveriş Merkezi’nin önderliğini unutmamak lazım. Tüm yetkililere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.