Gençali, Kayısı Festivali’ne Hazır

Gençali, Kayısı Festivali’ne Hazır

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2018 11:05
Gençali, Kayısı Festivali’ne Hazır

Isparta Belediyesinin katkılarıyla Senirkent’in Gençali Köyünde cumartesi günü Kayısı Festivali düzenleniyor. Saat 15.00’da başlayacak olan festivalde sanatçı Oğuz Yılmaz sahne alacak.

Senirkent İlçesine bağlı Gençali Köyü Muhtarı Musa Uysal ve beraberindeki heyet, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın köy buluşmaları kapsamında Gençali Köyünün kayısısıyla meşhur olduğunu ve bunun üretiminin fazlalaştırılması, önce Türkiye’ye ardından da dünyaya tanıtılması amacıyla köyde Kayısı Festivali düzenlenmesine katkı sunacağını açıklamasının ardından, bu festival Isparta Belediyesinin katkılarıyla 7 Temmuz 2018 Cumartesi günü saat 15.00’da Sanatçı Oğuz Yılmaz’ın da vereceği konserle gerçekleştirilecek. Festivale katılmak isteyen vatandaşlar için aynı gün saat 13.30’da belediyenin önünden Gençali’ye otobüs kaldırılacak.

Gençali Köyü Muhtarı Musa Uysal ve beraberindeki heyet festival öncesinde Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Muhtar Musa Uysal, “Başkanımız 2017 yılının aralık ayında köyümüzde köy buluşması düzenlemiş ve burada köyümüzde Kayısı Festivali düzenlenmesi noktasında yardımcı olacağına söz vermişti. Başkanımız ve belediyemizin katkılarıyla 7 Temmuz’da köyümüzde Kayısı Festivali düzenleniyor. Ispartalı hemşehrilerimizi düzenleyeceğimiz festivale bekliyoruz. Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a katkılarından dolayı şahsım ve köy halkım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Gençali Köyünde güzel bir etkinlik düzenlendiğini ve Gençali’nin güzel bir yol aldığını kaydeden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Kayısı Festivali düzenleniyor, belediyemizde bu köyümüze yardımcı oluyor. Gençali yurt içi ve yurt dışına tırlarla ürettiği kayısıları gönderiyor, ciddi ihracat gerçekleştiriyor. Biz bu köyümüzün üretimdeki başarısının daha da ileriye gitmesini arzuluyoruz.

7 Temmuz’da Gençali Köyünde düzenlenecek olan festivali belediye olarak destekliyoruz. Bu festivale Isparta’mızın, köylerimizin gelmesini arzuluyorum. Festivalde Sanatçı Oğuz Yılmaz bir konser verecek. Festival gününde belediyemiz önünden saat 13.30’da Gençali’ye otobüs kaldırılacak. Düzenlenen festivalin Gençali başta olmak üzere şehrimizin ekonomisi ve tanıtımı için hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum