Gençler Gelecek İçin Yürüdüler

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen Isparta il milli eğitim müdürlüğü AR-GE birimince yürütülen ‘Ben Bu Ülkenin Geleceğiyim’ projesi faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mart 2013 21:00
Gençler Gelecek İçin Yürüdüler

Konferans doğa yürüyüşü sanat ve sosyal faaliyetler ve çalıştayın ardından şimdi de 1-7 Mart Yeşilay haftası dolayısıyla bağımlılığa karşı farkındalık kazandırmak ve toplumu bilinçlendirmek için sağlık için doğru adımlar yürüyüşü düzenledi.

Yürüyüşe bir çok kamu ve özel kuruluşlardan temsilci ve öğrenci katıldı. İki yüz elliye yakın kişinin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş Isparta belediyesi önünden başladı ve Kaymakkapı meydanında son buldu. Yürüyüşe gençler ellerindeki dövizlerle bağımlılığa karşı farkındalık yarattılar.

Daha sonra ben bu ülkenin geleceğiyim projesi çatısı altında Isparta il milli eğitim müdürlüğü Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü birlikte hazırlanan bağımlı olma özgür ol standının açılışı gerçekleştirildi. Programda ben bu ülkenin geleceğiyim projesi koordinatörü Fatih Çınar gençlerin her gün farkında olmadan sağlıklarını tehlikeye düşürebilecek birçok tehditle karşı karşıya kaldığını, gerek dünyada ve gerekse Türkiye’de çağımızın en önemli sorunlarından biri olarak kabul edilen bağımlılığın da bu tehditlerden biri olduğuna değindi.

Sigara, alkol, madde ve internet bağımlılığını gençlerimizin karşı karşıya olduğu bağımlılık çeşitleri arasında kabul edebileceğimizi ifade etti. Avrupa Alkol Politikaları Birliği’nin açıklamış olduğu verilere göre 15-16 yaşlarındaki öğrencilerde %43 oranında alkol bağımlısı olduğu, 19-24 yaş arasındaki gençlerin ise bir numaralı ölüm sebebinin alkol olduğu görülmüştür.

AB tarafından yedi ülkede yaptırılan ve 14-17 yaşları arasındaki gençlerin internet alışkanlıklarının incelendiği bir araştırmanın sonuçlarına göre de her 100 gençten 10’unun internet bağımlılığına yatkın olduğu ortaya çıkmıştır. Bu durum ülkemiz içinde geçerlidir. Her geçen gün bağımlılığın ülkemiz gençleri ve aileleri için gittikçe büyüyen bir sorun yumağına dönüşmektedir.

Evlatlarını bağımlılığa kaptırmış anne ve babaların feryatları dolup taşmakta, birçok gencimiz özenti, arkadaş etkisi, aile içi iletişim bozukluğu, medya ve kitle iletişim araçları, örnek rol model bulamama vd. etkenler nedeniyle bağımlılığın ağına düşmektedir, dedi. Problemin çözümünde, kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına, öğretmeninden velisine tüm paydaşlara yükümlülükler düştüğüne dikkat çekti.

Bu sorumluluktan hareketle İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi olarak “Gençlerimiz Bizim Geleceğimizdir” sloganı ile yola çıktıklarını, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2012 gençlik projeleri kapsamında finanse edilen “Ben Bu ülkenin Geleceğiyim” projesini oluşturduklarını projenin temel amacını; gençlerimize bu ülkenin geleceğinde önemli bir paya sahip olduklarını ve ne kadar değerli olduklarını kendilerine hissettirmek, sigara, alkol, internet ve madde bağımlılığına karşı gençleri bilinçlendirmek şeklinde belirlediklerini ifade etti.

Bağımlılıkla mücadelenin öncüsünün gençler olduğunu bu nedenle de projenin özel amacını farklı yaş grubundaki gençler arasında köprü kurarak gençlerin sağlıklı bir birey olmalarının önemi ile ilgili bilinçlenmelerini sağlamak olarak oluşturduklarını belirtti. Bu kapsamda Süleyman Demirel Üniversitesinden belirli niteliklere sahip ve gönüllü öğrencilere bağımlılık konusunda eğitimler verdiklerini daha sonra bu öğrencilerin birer eğitici olarak ortaöğretim kurumlarında görev almalarını sağladıklarını ve şuana kadar bu öğrencilerimiz ile birlikte Isparta il merkezinde orta öğretim kurumunda öğrenim gören 2 bin öğrenciye bağımlılık konusunda eğitimler verdiklerini ifade etti.

Bununla birlikte gençlerin boş zamanlarını doğru bir şekilde değerlendirebilmeleri için onlara kültür, sanat ve spor faaliyetleri sunduklarını, gençlerin sorunlarını tespit etmek amacıyla “gençliğin sorunları” çalıştayı düzenlediklerini söyledi. Yeşilay haftası etkinlikleri kapsamında bugün düzenledikleri iki etkinlik dışında 7 Mart Perşembe günü ortaöğretim öğrencilerine yönelik “Bağımlılığın zararları” konulu tiyatro gösterisi ve Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi ile birlikte “Bağımlılığın Nedenleri” konulu münazara yarışması gerçekleştireceklerini belirtti.

Yeşilay haftası etkinliklerinin toplumsal bir duyarlılık konusunda
yetişkinlere, bilinçlenmeleri konusunda da gençlere faydalı ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederek sözlerimi tamamladı.
Açılış konuşmasının ardından vali yardımcısı Mestan Deniz programı destekleyen ve düzenleyenlere teşekkürlerini ve memnuniyetini ifade etti. Gençlerin ülkemizin geleceği olduklarını onları bilinçlendirmek için bu tür etkinliklerin daha da artması gerektiğini dile getirdikten sonra standın açılışını gerçekleştirildi. Gün boyunca stantta Isparta halkına yönelik bağımlılık konusunda bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.