Gençlik Denen Millet

Bora Tüfekli Yazdı....

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mayıs 2012 12:16
Gençlik Denen Millet

Hafta sonu Türkiye Gençlik Birliği (TGB)’nin daveti ile İstanbul’da düzenlenen ‘Viva 19 Mayıs’ etkinliğine katıldım. 19 Mayıs kutlamalarıyla ilgili hükümetin yeni düzenlemelerinden duydukları rahatsızlığı dile getirmek ve ‘19 Mayıs Yasaklanamaz’ diye haykırmak için yola çıktıklarını anlatıyordu gençler.

Aylar öncesinden hummalı bir çalışma başlatmışlardı. Hemen hemen Isparta’da çalmadık kapı bırakmamışlardı etkinliklerini anlatmak için. CHP, MHP, DP, İşçi Partisi, ADD, ÇYDD, İş adamları, akademisyenler… siyasetin sağından ve solundan binlerce Ispartalı ile temas kurmuş ve 19 Mayıs etkinlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunmuşlardı.

Çaldıkları kapılarda siz kimsiniz? Diye sorduklarında “Gençlik denen bir millet var işte biz ondanız” diyorlardı. İşte o gençlik denen millet, 19 Mayıs’ta tarih yazdı. 68 kuşağından sonra ilk kez, bu denli bir kalabalığı bir arada gördü İstanbul.

Yolda Türküler söylüyordu gençler “salkım salkım tan yelleri estiğinde, mavi patiskaları yırtan gemilerinle, uzaktan seni düşünür düşünürüm, İstanbul… haramilerin saltanatını yıkacağız, bekle o günler gelsin gelsin İstanbul, sen bize layıksın biz de sana İstanbul”
Ve gençlik denen millet ile İstanbul buluşmuştu. Taksim Tünel Meydanı’na geldiğimizde Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı Bandırma Vapuru selamlıyordu gençleri. 7 Metre boyundaki Bandırma Vapuru maketi herkesin ilgi odağı olmuştu.

Kimler yoktu ki, orada; yurdun dört bir yanından sel olup akan gençler, sanatçılar, tiyatrocular, akademisyenler, siyasi simalar, Filistin’den, Suriye’den, Mısır’dan Türkiye’ye davet edilen gençlik temsilcileri, gaziler, şehit aileleri…
Herkesin yüzü gülüyordu, herkesin yüzünde anlamlı bir tebessüm ve inat vardı. Sohbet ettiğim gençler ağız birliği etmişçesine “Hangi çılgın bize zincir vuracak, şaşarım” diyordu. Sayıları kimilerine göre 150 bin, kimilerine göre 200 bin, kimilerine göre 300-400 bindi. Bence de 200 bini aşkındı.

Yürüyüş başladığında kortejin ucu bucağı görünmüyordu… Yürüyüş kolu Taksim’den Gümüşsuyu’na yöneldiğinde kortejin diğer ucu Tünel’deydi. Halaylar, sloganlar, türküler, marşlar… coşku bitmek bilmiyordu.

19 Mayıs bizim diriliş günümüz diye haykıran gençler İstiklal Caddesi’ni gelincik tarlasına çevirmişleri. Gelincik tarlası Dolmabahçe’ye kadar sel oldu aktı.

Ardından Maçka Küçük Çiftlik Park’ta gençler geleceğe birlikte şarkılar söyledi. Grup Çığ ile halaylar çekti, Karmate ile horon tepti, İnti İllimani ile dünya devrim şarkıları söyledi.
Bandırma Vapuru bu kez 200 bini aşkın kişiyi taşımıştı… TGB Isparta yöneticilerine sonsuz teşekkür ediyorum, beni de Bandırma Vapuruna davet ettikleri için… Yolunuz ve yolumuz açık olsun gençler…

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.