Genel Başkan Üyelerle Buluştu

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Isparta’da Şarkikaraağaç Temsilciliğindeki üyelerle buluştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2012 13:12
Genel Başkan Üyelerle Buluştu

Türk Eğitim-Sen Şarkikaraağaç Temsilcisi Yahya Hakan Çelik’in açılış konuşmasının ardından Genel Başkan İsmail Koncuk önemli açıklamalar yaptı.

Kamu çalışanlarının iş güvencesinin tehlikede olduğunu kaydeden Koncuk şunları kaydetti: “657 sayılı DMK ile ilgili değişiklik çalışmaları devam ediyor. Memurun iş güvencesinden çok rahatsızlar. Siyasetçinin kafasında şu var: Devlet memuru sayısı Türkiye’de çok fazla. Oysa Türkiye’de memur sayısı fazla değil, aksine OECD ülkelerinin ortalamalarının çok altında. OECD ülkelerinde 15 kişiye bir devlet memuru düşüyor, Türkiye’de 29 kişiye bir devlet memuru düşüyor. Türkiye’nin OECD ortalamasını yakalaması için 2 milyon 300 bin civarında devlet memuru daha istihdam edilmesi lazım. Bizim bunu iyi anlatmamız lazım. İş güvencemiz tehlike altında. Bu nedenle iş güvencemize sahip çıkmalıyız.”
Performansa dayalı maaş sisteminin oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Koncuk; performansın objektif olarak ölçülmesi gerektiğini, ölçülebilir olmayan bir uygulamanın objektif olma ihtimalinin de olmadığını kaydetti. Koncuk, “Dolayısıyla bizim ölçülebilir olmayan bir sisteme karşı çıkmamız lazım. Mesela Isparta’da başarı belgeleri dağıtıldı. Bu belgeler gerçekten başarılı olanlara mı verildi? Performansı kim ölçecek? Performansı; il milli eğitim müdürü, ilçe milli eğitim müdürü, okul müdürü ölçecek. Öğretmenin performansını öğrenci, veli değerlendirecek. Böyle bir performans sistemi objektif değildir.” Dedi.

Eğitimin sorunlarına da değinen Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in her söylediğini doğru olarak kabul etme huyunu bırakması gerektiğini ifade etti. Koncuk, “Bakan her söylediğini doğru kabul etme huyunu bırakmalıdır. Sayın Bakan bu huyunu bırakmazsa bizim eyvallahımız yok. Biz sendikayız. Korkarak, çekinerek sendikacılık yapmayız. Bu durumda biz kaybetmeyiz, siz kaybedersiniz. Biz çok bakan gördük. Bakanlar gidiyor ama biz yerimizdeyiz” dedi.

4+4+4 sistemi ile ilgili yaptığı değerlendirmelerin siyasi olmadığının altını çizen Koncuk, bu sistemin kör bir inatla getirildiğini söyledi. Öğretmen, okul, derslik dengesinin yılların emeği olduğunu belirten Koncuk, “Bu sistemle öğretmen, okul, derslik dengesi bozuldu. 4+4+4 sistemi ilk gündeme geldiğinde sınıf öğretmenlerinin norm kadro fazlası olacağını söylemiştik. Oysa Bakan Dinçer ‘bir tane öğretmen norm kadro fazlası olmayacak’ demişti. Bir sendika da “sınıf öğretmenleri kadro fazlası olmayacak” şeklinde açıklamalar yapmıştı. Bugün geldiğimiz noktada 45 bin öğretmen norm kadro fazlası oldu. Sınıf öğretmenleri alan değiştirmek zorunda kaldı. Öğretmenler bir sendikaya nasıl üye olacaklarını iyi tahlil etmelidir. Bu sistem dolayısıyla benzer sıkıntıları branş öğretmenleri de yaşamaktadır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.