Genel Başkan Yardımcısı Isparta'dın Mı Aday?

Genel Başkan Yardımcısı Isparta'dın Mı Aday?

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2015 10:43
Genel Başkan Yardımcısı Isparta'dın Mı Aday?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in adının Isparta aday adayları listesine düşmesi gündeme bomba gibi düştü. AK Parti kanadı söz konusu aday adaylığı müracaatını 'sistem hatası' şeklinde değerlendiriyor.

AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı müracaatlarının bittiği günün gecesinde listeye düşen bir isim ortalığı karıştırdı. AK Parti Isparta Milletvekilliği aday adaylığı için müracaat yapanlar arasında Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in isminin bulunması gündeme bomba gibi düştü. Ekrem Erdem'in Isparta milletvekilliği için müracaatı 'AK Parti Isparta 1.sıraya Ankara'dan aday gönderiyor' algısı oluşturdu. Gün boyunca kulislerde 'Ekrem Erdem bakan olacakmış, Isparta'dan milletvekili gösterilecek' şeklinde konuşmalar yapıldı.

Ancak AK Parti kanadı, Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in başvurusunu AKBİS sistemi hatası olarak değerlendiriyor. Sivas'lı olan Erdem'in İstanbul Milletvekilliği için başvuruda bulunduğu ancak sisteme girerken yanlışla Isparta yazıldığı belirtiliyor. Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in Isparta'dan milletvekili adayı gösterilebileceği ihtimali de konuşuluyor. Bu durumu zaman göstererek.
Öte yandan AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığına müracaat edenlerin sayısı da netleşti. 38 kişi milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, eğer Isparta'nın adayı ise bu sayı 39. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, miletvekili aday adayları ile cumartesi günü saat 22.00'da partide bir araya gelerek tanışma toplantısı düzenledi.

İşte AK Parti'nin aday adayları

Mevcut Milletvekilleri
-Süreyya Sadi Bilgiç
-Recep Özel

Eski Milletvekilleri
-Mehmet Emin Murat Bilgiç
-Haydar Kemal Kurt
-Mehmet Said Dilek

Bayan adaylar
-Radyoloji Uzmanı Dr. Elif Adanır
-Psikolog Şule Tola
-Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Tunçbilek
-Dr. Pınar Taner Topsakal
- Müjgan Cingöz
-Yrd. Doç. Dr.Rezan Demiralay
-Hacer Boyacı
-Ayşe Usta
-Zübeyde Şibara
-Hasret Yavuz

Engelli adaylar
-Hatice Doğutaş
-Gürkan Akgün
-Çağlar Özyiğit
-İbrahim Arısı

Bay adaylar
-Tekin Bayram
-Mehmet Aybatılı
-Tahir Alan
-İsmail Özdemir
-Emin Korkmaz
-Suat Kolukırık
-Hidayet Şenol
-Celalettin Gültekin
-Uğur Büyükçulcu
-İsmail Uz
-Mustafa Serkan Demirekin
-Adem Öcal
-Mehmet Akın
-Murat Çağrı Yıldız
(Merhum Milletvekili Halil Yıldız'ın oğlu)
-Serkan Çakallıoğlu
-Ahmet Kaya Bağ
-İshak Akın
-Aziz Şahin
-Nuri Koç
-Ekrem Erdem (Net değil)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum