Genel Başkan’dan Vali Oğuz’a Ziyaret

Çeşitli açılış ve temaslarda bulunmak üzere Isparta’ya gelen 22. ve 23. dönem milletvekili, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti. Oğuz, yine ‘İlim Şehri’ projesini anlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2012 14:23
Genel Başkan’dan Vali Oğuz’a Ziyaret

Beraberinde IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, SDÜ Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubelerden Sorumlu Genel Koordinatörü Emin Pınar, 6 Nokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı İsmail Er ve dernek temsilcileri ile birlikte Vali Oğuz’u ziyaret eden Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Ayva, Isparta’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Karşılıklı görüş alışverişinden doğru istikametin bulunacağını ifade eden Vali Memduh Oğuz, misafiri Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’ya ‘İlim Şehri Isparta’ projesini anlattı.

‘İlim Şehri Isparta’ projesini ‘Mekke-Medine-Kudüs Müşerref, Isparta Muvazzaf’ sloganıyla desteklediklerini belirten Vali Oğuz; “Isparta’nın yasal bir statüye kavuşmuş ilim şehri olması için çaba sarf ediyoruz. Eğer biz bu projeyi gerçekleştirebilirsek Isparta özgül ağırlığı yoğun olan bir merkez olacak ve bu doğrultuda talepleri kendiliğinden karşılanan bir cazibe merkezi olacak. Ayrıca burada ilim şehri hüviyetine paralel olarak engellilere yönelik çok özel çalışmalarda olacak. İnşallah çağdaş Türkiye’ye yakışan bir engelliler kompleksi ilim şehrinde kendi yerini alacak.

Engel ve özür bütün insanlara mahsustur. Yani kâmil insan, eksiksiz insan olmaz… Dünya’nın dahilerinde bile mutlaka bir eksiklik olur, eksiksizlik sadece Peygamberlere mahsustur. Yeter ki insanların kalp gözü kör olmasın. Biz bu doğrultuda engelli kardeşlerimizden de faydalanmak istiyoruz” dedi.

Dünyanın geleceğinin ilme bağlı olduğunu belirten Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva; “Milenyum çağı dediğimiz yüzyılda ilimin daha da önemli hale geldiğini görmekteyiz. Bu bağlamda sizin projenizi bir milenyum projesi olarak kabul edebiliriz, stratejik bir proje olarak kabul edebiliriz. Bizimde özürlüler olarak en çok avantajlı olabileceğimiz sahalardan birside ilim sahasıdır. Isparta’nın çok güzel şekilde engellilerin tarım yapabildiği, tarımı öğrendikleri, uyguladıkları ve başkalarına öğrettikleri bir merkez olabilir. Biz bunu buradan bütün dünyaya gösterebiliriz, yani tarım ilmi burada öğretilebilir. Bu bağlamda memleketimiz herkesin potansiyelinden faydalanmalı.

Ayrıca ilim sadece büyük şehirlere ve zenginlere mahkum değildir. Esas ilmi irfanı başkası yapacak, zenginlerde bunu hayata geçirecek ve paraya dönüştürecekler.
Bu sizin söylediğiniz liderliğinizin arkasında bizimde bir faydamız olacaksa elimizden gelen yardımı gösteririz ve bu manada ben aynı zamanda bizim partinin merkez karar yönetim kurulu üyesiyim, oradan destek olabiliriz. Zaten Beyazay Derneği olarak bütün arkadaşlarımızla birlikte hizmetinizde ve emrinizdeyiz, oradan da yardımcı oluruz. Çünkü bu hayırlı bir iş, burada üretilecek bir ilimle inşallah kansere bir çare bulunacak, belki de eadis’e burada çare bulunacak. İşte bunlar oldukça bütün insanlık faydalanır” dedi.

Ziyaret sonrasında hep birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne geçildi ve burada görme engelliler için düzenlenen bilgisayar kursunun açılışı yapıldı.
Açılışta Vali Oğuz tarafından Lokman Ayva’ya görme engelliler için özel üretilmiş Kuranı Kerim hediye edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.