Genel Bilgi Taramasında Suçlu Takibi

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü’nün Genel Bilgi Taraması (GBT) kayıtları ile son altı ayda çeşitli suçlardan aranan 1478 kişi yakalandı. Vatandaşlarsa GBT uygulamasından memnun.

Yayınlanma:
Genel Bilgi Taramasında Suçlu Takibi

Emniyet Müdürü Mehmet Or, Genel Bilgi Taraması yönteminin ülke güvenliğinde sağladığı katkılara değinerek, GBT ile birçok suçlunun yakalandığını söyledi. Or; “Asayiş Hizmetlerinde gündüz ve gece uygulamaları kararlılıkla devam etmektedir. Bu uygulamalarda 79.039 şahsın Genel Bilgi Toplaması sorulmuş olup bu şahıslardan 1478 kişi çeşitli suçlardan arandığı tespit edilmiştir” dedi.

ASAYİŞ HİZMETLERİNDE EKİP SAYISI ARTIRILDI
Emniyet personellerine sağladıkları yeniliklerle GBT soruşturmalarında hızlandıklarını belirten Or; “Vatandaşlarımızın GBT sorgusu esnasında zaman açısından mağdur edilmemesi amacıyla ekip otolarımıza 20 adet Tablet PC verilmiş, GBT sorgulamaları hızla tamamlanmaktadır. Asayiş Ekipler Amirliği bünyesindeki personel ve araç sayımızı imkânlarımız ölçüsünce artırdık. İdari hizmetlerde görev yapan personelimizde tasarruf sağlayarak alanda görevlendirildi. Asayiş hizmetlerinde ekip sayısını 8 adet artırdı” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARDA MEMNUN
GBT hakkında vatandaşların da olumlu tepkileri olurken, bu yöntemle suçluların yakalanma oranında artış olmasının, huzur verici bir sonuç olduğu belirtildi. Vatandaşların Genel Bilgi Taramasından duydukları memnuniyet dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum