Genel Merkez'den Ali Ballı'ya Çekil Tatimatı Geldi

Bir süredir MHP Merkez İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Ali Ballı, kongre esnasında bilinmeyen bir sebepten dolayı adaylıktan çekildiğini açıkladı. Parti yöneticileri ise bu durumu “genel merkezin tek liste istemi” şeklinde yorumladılar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Nisan 2012 14:35
Genel Merkez'den Ali Ballı'ya Çekil Tatimatı Geldi

Aylardır merakla beklenen Milliyetçi Hareket Parti’sinin 10. Olağan Merkez İlçe kongresi cumartesi günü belediye kültür sinemasında yapıldı. Saat 11.00’da başlaması beklenen kongre yaklaşık 1,5 saatlik gecikme sonucunda başlayabildi.

Kongre saatine kadar aday olduğunu doğrulayan Avukat Ali Ballı, kongreye geçildiğinde aday olmadığını açıkladı.

Bunun üzerine hem Ballı’yı destekleyenler hemde katılımcılar tarafından kısa süreli bir şok yaşanmasına neden oldu. Gerçekleştirilen kongreye Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Sami Uzun’da katıldı. Divan başkanlığına seçilen Uzun, kongre öncesi yaptığı konuşmasında, Ali Ballı’nın adaylıktan çekilmesini genel merkezin bir isteği olarak görüldüğünü belirtti.

Uzun sözlerine şöyle devam etti. “bilindiği gibi Isparta’da çekilen sıkıntıyı bilmeyen yok. biz güçlü olmalıyız, dik durmalıyız. Merkez ilçe kongresinde iki tane aday arkadaş vardı. Bunlardan birisi mevcut başkan Ramazan Pala, diğeri ise Avukat Ali Ballı arkadaş idi. Isparta’nın böylesi bir günde birlikte durması gerektiği inancıyla tek listede birleşilmesine karar verildi. Ve Ali Ballı kardeşimiz aday olmaktan vaz geçti. Kendisine gösterdiği bu feragattan dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

GENEL BAŞKANIN SÖZLERİ EMİRDİR
Uzun’un konuşmasının ardından ilk söz adaylıktan çekildiğini açıklayan Ali Ballı’ya verildi. Kürsüye çıkan Ballı, Isparta’nın konumu ve durumundan dolayı tek listenin çıkmasını uygun gördüklerini belirterek, Genel Başkan Bahçeli’nin talimatını emir telakki ettiğini ve bu sebepten dolayı adaylıktan çekildiğini açıkladı. Birliktelik mesajları veren Ballı, kimseye kırgın olmadığını da belirtti.

PALA BALLI’YA TEŞEKKÜR ETTİ
Ballı’dan sonra kürsüye çıkan Başkan Ramazan Pala, kongrelerin yenilenmelerin yaşandığı yerler olduğunu belirterek, adaylıktan çekilen Ali Ballı’ya teşekkür etti.

SALON ADETA BOMBOŞTU
Diğer taraftan Cumartesi günü yapılan Milliyetçi Hareket Partisi 10. Olağan Merkez İlçe Kongresi’ne yok denecek kadar az bir katılımcının olması dikkatlerden kaçmadı. Gerçekleştrilen kongreye, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Amerika’da olmasından dolayı katılmadı. Ancak kongreye katılmayan sadece Günaydın değildi.

KORKMAZ’A PARTİLİ TEPKİSİ
MHP Kadın Kolları Başkanı Dilek Günaydın’ da kongreye katılmamış, bir kutlama mesajı göndermişti. Kongrenin başladığı dakikalarda gözler MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz’ı aradı. Ancak oda kongrede yoktu. Korkmaz’ın kongreden bir gün önce Isparta’da olması ve kongre sürecinde Ankara’ya dönmesi ise partililer tarafından tepki ile karşılandı.

AKGÜL PALA’NIN LİSTESİNDEN İSTİFA ETTi
Ali Ballı’nın adaylıktan çekilmesinin ardından sıkıntılar bununla da sınırlı kalmadı. Geçtiğimiz yıl parti yönetiminde bulunan Nurettin Akgül’de tepkisini Pala’nın listesine girmeyerek gösterdi. Bir kaç yıldır MHP’nin maddi yükünü çektiği bilinen Milli Piyango’dan 7,5 milyon TL’nin sahibi Akgül, mevcut Başkan Ramazan Pala’nın listesinde olmak istemediğini, divana verdiği istifa dilekçesi ile gösterdi. Verilen istifa dilekçesinin ardından ise içeride gergin dakikaların yaşanmasına neden oldu.

ÜLKÜCÜLERİN SERZENİŞİ
Kongre süresince içeride bunlar yaşanırken, dışarıda da hareketli kulisler yaşandı. Ali Ballı’nın adaylıktan çekilmesine anlam veremeyen Ballı gurubu ise parti yönetimini eleştirdi.

Partinin bu tutumunun parti içi demokrasiye yakıştıramadıklarını belirten bazı ülkücüler ise MHP yönetimine şöyle seslendiler.

40 YILDIR İKTİDAR YÜZÜ GÖRMÜYORUZ
Diğer taraftan içeride yaşananları şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten ismini vermek istemeyen bir çok ülküc ü ise tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler. “Bizler 15 yaşından beri bu dava için gönül vermiş ve şu an yaşları 50-60’lara gelmiş ülkücüleriz. Bizler 15 yaşımızdan beri bu davanın tek başına iktidara gelmesi arzusu ile yaşadık. Ancak bunu bugün de çok iyi gördük ki bu tür parti içi demokrasinin olmadığı bir yerde bunların yaşanması asla mümkün değil. Bizler artık tek başına iktidar olmuş bir davaya sahip çıkmak, ona hizmet etmek istiyoruz. Bizler şahısların değil, davanın ön planda olduğu bir teşkilat istiyoruz.”şeklinde konuştular.

BU SÜRECE NASIL GELİNDİ
Kongrenin cumartesi günkü aşamasından önce de MHP kanadında bir takım rahatsızlıklar yaşanmıştı. Bunların en başında geçtiğimiz ay yapılması planlanan kongrenin iptal edilmesi ile birlikte parti içi tartışmalar da başlamış oldu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Merkez İlçe Başkanlığı’nın 4 Mart’da yapılması planlanan Olağan Genel Kurul Toplantısı iptal edilmişti. Konuya ilşikin bir açıklama yapan MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, Merkez İlçe 10. olağan kongresinin iptal gerekçesini ise , parti tüzüğümüzün 25. Maddesi olarak göstermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum