Genel Sağlık Sigortası Başladı

2012 yılıyla birlikte sosyal güvenlik kapsamında, önemli değişiklikler yapıldı. Artık, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, genel sağlık sigortası kapsamına alındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2012 09:01
Genel Sağlık Sigortası Başladı

2012 yılıyla birlikte sosyal güvenlik kapsamında, önemli değişiklikler yapıldı. Artık, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, genel sağlık sigortası kapsamına alındı. Yeşilkart sahibi olanlar da sisteme dahil edilecek, ama geçiş için zaman gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Salih İlhan, 2012 yılıyla gelen yenilikleri anlattı. İlhan, “1.1.2012 tarihinden itibaren daha önce 4A, 4B ve 4C kapsamında olmayanlar genel sağlık sigortası kapsamına alındılar. Bunlar yeşilkarttan yararlanıyorlardı. Şu anda yeşilkart vizesi devam edenler, vize bitinceye kadar kartlarını kullanabilecekler,vizesi bitenler Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakfı’na giderek tespit yaptıracaklar, ardından bize gelecekler” dedi.

Salih İlhan, genel sağlık sigortasının bedelinin 35 lira ile 200 lira arasında değiştiğini hatırlattı. Genel sağlık sigortası, sadece sağlık hizmetinden yararlanmayı sağlıyor, hizmet yılı sayılmıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.