Genişleme Teklifine AK Parti’den İlginç Şerh

Genişleme Teklifine AK Parti’den İlginç Şerh

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2015 21:09
Genişleme Teklifine AK Parti’den İlginç Şerh

Belediye Meclisinde AK Parti üyeler, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nin 2310 sokak istikametinde ilave yapılması teklifine ilginç bir şerh düştü. Şerhte ‘’Belediyemizin otopark projelerine para bulamayıp borçlanırken, bu projenin şimdilik yapılmasını uygun bulmuyoruz’ ifadeleri yer aldı.

Belediye Meclisi Mayıs ayı son toplantısında Isparta Belediyesince yapılmış olan Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ne çay kenarında 5-6 metre yükseklikte altının yeşil alan olarak düzenlenmesi kaydı ile 2310 sokak istikametinde ilave yapılması teklifi görüşüldü. İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, ‘’Milli tarihimizi ve kültürümüzü an latan halı, kilim ve objelerin tamamının sergilenmesine, şehrimizin gelişimine, turizme katkı sağlayacağı düşünülen m5-6 metre sütunlar üzerinde ve altının yeşil alan olarak düzenlenmesi düşünülen, mevcut müzenin batısında çayın her 2 tarafında kalan alanın Sosyal Kültürel Tesis Alanı olarak düzenlenmesi ve değişikliklerin 1/5000 nazım ve 1/1000 uygulama imar planlarına işlenmesinin komisyonca uygun bulunduğunu açıkladı.

AK PARTİ ÜYELERİNDEN ŞERH
Ancak Gülboy, Ak Parti İmar Komisyonu üyeleri Arif Gürdal ve Hasan Ünlü’nün ‘‘Belediyemizin otopark projelerine para bulamayıp borçlanırken, bu projenin şimdilik yapılmasını uygun bulmuyoruz’’ şerhi düşerek karşı oy kullandıklarını açıkladı.

‘’PROJE YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ’’
Gülboy’dan sonra söz alan Meclis Üyesi Kadir Dal, çayın eskiye oranla 4’te 1 küçüldüğünü öne sürerek ‘’Yeni projenin dere yatağındaki taşmaları engellemek için yeniden gözden geçirilmesini rica ediyoruz. Çünkü ayaklar derenin iki tarafına sarkmış’’ dedi.

‘’DEREDEN UZAK STATİK KOLANLARLA YAPILIYOR’’
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ayakların derenin içiyle bir alakası olmadığını belirterek, ‘’DSİ’ye bu projeyi biraz daha geliştirerek sunduk. Buraya yetiştiremediler oraya. Geniş açıklıklı, özel sistem ve dere yatağından uzakta kalan statik kolonlarla yapılıyor. Binanın kendisi de Türk mimarisini anlatıyor. 6 m. yükseklikte tamamen bizim mimarimizi yansıtan özel bir proje olacak. Ben ikazınızı yine alayım’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum