Gerçeği Aratmadı

Gerçeği Aratmadı

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2015 10:06
Gerçeği Aratmadı

Antalya Afet Müdahale Planı'nın (ANTAMP) test edildiği tatbikata Isparta, Burdur AFAD il müdürlükleri, Afyonkarahisar Arama Kurtarma Birliği ve 26 hizmet grubu tam kadro katıldı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki TIR Garajı'nda yağmur altında gerçekleşen tatbikatta ilk önce 6.5 büyüklüğündeki depremde yaşananlar senaryolaştırıldı.

TİYATRO EKİBİ ROL ALDI
5 kişilik tiyatro ekibinin de görev aldığı tatbikatta,yıkılan binaların enkazında kalanların kurtarılması için zamana karşı operasyon yapıldı. Gerçeği aratmayan tatbikatta arama kurtarma köpeği de görev yaptı. Enkaz altında kalanların yakınlarını canlandıran tiyatrocuların performansı dikkati çekti. Yaralılar enkazdan çıkarılıp sağlık ekiplerine teslim edilirken,hayatını kaybedenler de cenaze aracına taşındı.

 

MAHSUR KALAN YARALILAR KURTARILDI
Tatbikatın ikinci bölümünde ise altyapı çalışması yaparken kuyuda mahsur kalan belediye işçisi kurtarıldı. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine giden Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait İtfaiye Kurtarma ekibi,kuyuda mahsur kalan işçiyi kurtardı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği yaralı işçi, sağlık merkezine sevk edildi. Tatbikatın diğer bir etabında ise sıkışmalı trafik kazasındaki yaralılar kurtarıldı. İki aracın çarpışması sonucu araçta sıkışanlar, kurtarma ekiplerinin koordineli çalışması sonucu sıkıştıkları yerlerden alınarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Yaklaşık 1.5 saat süren tatbikatın dördüncü ve son etabında ise klor gazı sızıntısı olan gübre fabrikasında kurtarma çalışması yapıldı.İhbar üzerine kısa sürede olay yerine ekipler sevk edildi. Jandarma ekipleri çevre güvenliği alırken, özel kıyafetli müdahale ekipleri gazdan etkilenenleri bulundukları yerden alarak güvenli bölgeye ulaştırdı.

 

AFAD Antalya İl Müdürü Fevzi Timur, saha tatbikatlarını başarıyla tamamladıklarını belirterek, "Tatbikatta müdahale kapasitesi ve kurumların koordinasyonu görme şansı bulduk. Zayıf ve kuvvetli yönlerimizi test ettik.Tatbikata Antalya, Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar'dan 200'ün üzerinde personel katıldı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.