Gerçek Ülkücüler "HAYIR" Diyor

Gerçek Ülkücüler "HAYIR" Diyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2017 12:13
Gerçek Ülkücüler "HAYIR" Diyor

CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın açıklamalarına cevap verdi.

MHP İl Başkanı Yalçın, Isparta'da MHP ile AK Parti arasına Cumhuriyet Halk Partisi tarafından nifak sokulmaya çalışıldığını iddia etti. İl Başkanı Yalçın, "Sorumluluk sahibi Adalet ve Kalkınma Partililer 16 Nisan sonrasını bugünden yaşamaya başladılar. Isparta'nın huzura, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

                Bu üzerine açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı “Bu CHP, MHP ve AKP arasında nifak sokma niyetimiz de yok. Çünkü biz biliyoruz ki MHP’nin tabanı gerçek ülkücüler milliyetçileri 80’ni bu ucube ana yasa değişikliğine hayır demektedir. Ve zaman zaman bizimle birliktelerdir” dedi.

“MHP’NİN ÜST KADEMESİ AKP İLE BİR İLTİFAT HALİNDEDİR”

                16 Nisan’da yapılacak referandum öncesinde MHP İl Başkanı’nın açıklamalarına cevap veren Ersoy, şunları söyledi :

“CHP olarak nifak tohumları atmayı bırak bütün partili yurttaşlarımızı birleştirme çabasındayız. Önümüzdeki referandumda bile evet hayır’ın bölünme nedeni olmaması için elimizden gelen her şeyi

yapıyoruz. Dikkat ederseniz kampanyamızda parti flamalarımız, bayraklarımız yoktur kesinlikle.

 

Arabalarımızın üzerindeki logolarımızı bile söktürdük. Parti olarak değil insanlara niçin evet niçin hayır denmesi gerektiği konusunda aydınlatma amacıyla gidiyoruz. Bu CHP, MHP ve AKP arasında nifak sokma niyetimiz de yok. Çünkü biz biliyoruz ki MHP’nin tabanı gerçek ülkücüler milliyetçileri 80’ni bu ucube ana yasa değişikliğine hayır demektedir. Ve zaman zaman bizimle birliktelerdir.

 Çalışmalar da bağımsız çalışmaları zaten yürütüyorlar. MHP’nin üst kademesi AKP ile bir iltifat halindedir. Bunu da Isparta’da bizim değiştirme şansımız yoktur. Nifak sokma gibi hakkımız hiç yoktur. Zaten kendileri de dikkat ederseniz kampanyada yapmıyorlar bugünlere kadar alanlara çıktıklarını da görmedim. Bu tür polemiklerle basında televizyonda gündem edinmek sonucu değiştirmeyecektir. Herkes kampanyasını hukukun ön gördüğü şekilde yaparsa birbirinden husumet beklemezse güzel bir kampanya dönemi geçiririz ve hayırlı sonuçlar olur diye bekliyorum. Yoksa MHP il yönetimine,  İsa Yalçın’a, Belediye Başkanı’na AKP ile evet konusunda birleştikleri için sadece eleştirim olabilir niçin evet diye. Çünkü MHP’nin kaç yıldır Recep Tayyip Erdoğan ve AKP yönetimine demediği laf kalmamıştır hepsi elimizde mevcut. Bir anda hiç bir şey olmamış gibi tersine bir tavır takınması siyasi parti olarak eleştiri hakkımız vardır. Çünkü bize bu dönüşün gerekçelerini açıklamak zorundadır.

“ISPARTA HALKININ SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUZ”

Bunlar hiç açıklamadan soyut bir şekilde bir takim pazarlıklar sonucu evet kampanyası içinde yer almasını elbette eleştireceğiz. Biz kampanyayı son hızla devam ettiriyoruz. Köy köy, ev ev, ilçe ilçe her türlü çalışmayı yapıyoruz. Isparta halkının da sağduyusuna güveniyoruz. Biz inanıyoruz Isparta tarihinde uzun süredir hep hayır çıkıyor Türkiye’den de öyle çıkıyor ama Isparta’dan daha hayır çıkacağına inanıyoruz. Çalışmalarımızı aynı hızla ve aynı verimlilikle sürdüreceğiz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum