Gerçeklerini Sahte Para ile Değiştirip Kaçtılar

Isparta'da müşteri olarak gittikleri otelin emanet kasasına para bırakıp bir süre sonra ihtiyaçları olduğu gerekçesiyle geri almak isteyen 3 Kamerunlu, kasada bulunan 23 bin 500 Euro parayı sahteleriyle değiştirerek kaçtı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2011 12:30
Gerçeklerini Sahte Para ile Değiştirip Kaçtılar

Şüphelilerden biriBurdur'da diğer ikisi ise Antalya'nınDöşemealtı İlçesi'nde yakalandı.

Olay, dün öğle saatlerinde Ispartamerkezde bulunan Ahmet Tulum'a aitFatih Otel'de meydana geldi. Otele müşteri gibi gelen 3 Kamerunlu oda kiralayıp yanlarında bulunan paraları da otelin emanet kasasına verdi. 50 bin Euro olduğunu söyledikleri parayı kasaya emanet eden şüpheliler, bir süre sonra resepsiyona gelerek ihtiyaçları olduğu için bir miktar para almak istediklerini söyledi. Bu esnada başka bir müşteriyle ilgilenen otel sahibi Tulum, kasanın açık olduğunu buradan para alabileceklerini söyledi. Kasadan para alan şüpheliler otelden dışarı çıktı. Ahmet Tulum bir süre sonra kasayı kontrol ettiğinde paraların renklerinde bir tuhaflık fark etti. Paraların değiştirilmiş olduğunu gören Ahmet Tulum yakında bulunan bir kuyumcuya giderek gösterdi. Kuyumcu paraların sahte olduğunu söyleyince hemen polise giden otel sahibi Tulum, turistlerden şikayetçi oldu.

Isparta polisi olayla ilgili soruşturma başlatarak hem kentte Kamerunlu turistleri aramaya başladı hem de çevre illere gitme ihtimali üzerine Antalya ve Burdur polisine durumu bildirdi. Şüphelilerden biri Burdur'da gözaltına alınırken, diğer şüpheliler 25 yaşındaki Amahdul Johhasson ve 45 yaşındaki Schızua KotchopDöşemealtı ise Döşemealtı İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. Polis iki şüphelinin çantasında otelden değiştirdikleri paraları buldu. Polis paralara el koydu.

Isparta polisine teslim edilen şüphelilerin sorgusunun Isparta Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılacağı açıklandı. Ele geçirilen paralar Ahmet Tulum'a teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.