Gereken Desteği Vereceğiz

Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Isparta Kozmetik Aromatik Yağlar ve Gül Üreticileri Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Nisan 2013 17:58
Gereken Desteği Vereceğiz

2007 yılında kurulan GÜLDE’in 2012-13 yılında başlattığı değişim hamlesi çalışmaları kapsamında düzenlediği toplantıya katılan Özel, üreticilerin hem sorunlarını dinledi hem de gerekli desteği sonuna kadar vereceğini belirtti.

Ak Parti Milletvekili Özel, gülcülüğün Isparta için büyük bir marka olduğuna değindi. Milletvekili Özel, başka iller trilyonlarca para harcayarak yapmaya çalışıyor ama olmuyor. Biz elimizdeki bu markayı heba edersek yazık olur dedi.

Özel yaptığı açıklamada ise; “Biz elimizdeki bu markayı kaybetmemek için birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Kim bu sektöre zarar veriyorsa, sizin burada bunu sağlamanız gerekiyor. Birlikte çalışarak istişare yaparak daha da güçlenmeniz gerekiyor. Burada iki önemli mesele var. Birincisi standardı iyi yakalamanız gerekiyor. İkinci tanıtım çok önemli bir husus. Gülsuyunu ciddi bir talep var.

Gümüşgün-Keçiborlu yolu üzerinden günde ortalama 1500 araç geçiyor. Biz oralara reklam yapmak için tabelalar asabiliriz. Ya da oralara dükkanlar açabiliriz. Reklamı buradan başlatırsak hedefimize ve istediğimiz sonuca ulaşabiliriz. Güneykent’in bu konu ile ilgili ciddi çalışmaları var. Bununla ilgili ciddi çalışmalar yaparak Ispartamızda marka değeri büyük olan gülcüğümüzü daha da geliştirebiliriz” dedi.

Isparta Kozmetik Aromatik Yağlar ve Gül Üreticileri Derneği Başkan Vekili Ramazan Kayacan ise; “2007 yılında kurulan derneğimiz 2012-13 yılında daha aktif hale getirek istiyoruz. Çalışmalar yapmak istedik. Ürün kalitesi yükseltmek için bununla ilgili projelerimiz mevcut.

Bu projelerimizi uygulamak için kararlar alıyoruz. Sanayi sitemiz ile ilgili çalışmalarımız oldu. Kaliteli bir lokum fabrikası kurmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Gül üreticileri için teşvik verilmesi konusunda daha önceden çalışmalarımız vardı. Bunları da aktif hale getirmek istiyoruz. 22 dernek üyesi mevcut. Laboratuar kurarak ürün kalitemizi yükseltmek için mücadelemiz sürecektir. Sanayi sitemiz ile ilgili geçmiş yıllarda çalışmalarımız oldu. Şimdi bunu tekrar gerçekleştirmek istiyoruz.

Ispartamızı gül ve kozmetiğin başkenti yapmak istiyoruz. Ispartadaki tüm üreticilerimizin merdiven altı olmadığını ve izinli firmalar olduğunu belirtmek istiyoruz” dedi.

Toplantıya katılan ITSO Başkan Adayı İş Adamı Şükrü Başdeğirmen ise; “Halıcılığı kaybettiğimiz gibi bu önemli markamız olan gülcülüğümüzü kaybetmemek için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Amacımız ve hedefimiz gül markamızı ayakta tutabilmek için her türlü gayreti göstermektir. Kalite ve insan sağlığını önemsemeliyiz.

Çeşitliliğin artırmak da çok önemli bir konu. Burada yapmamız gereken neler olabilir bunları tartışmalıyız. Oluşturulacak komite verimli çalışırsa sektörün önü açılır. Buraya en önemlisi komite üyelerini iyi seçmeniz. Bu konuda bilinçli ve çalışmaya zaman ayıracak kişilere önem göstermeleri gerekiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde yeni ürünler ortaya çıkararak kaliteyi de önde tutarak yapacağımız her türlü çalışma gülcüğümüzün ömrünü açacaktır. Nasip olurda bu görev bana verilirse bu sektörü daha iyi ve verimli hale getirebilmek için ve dünyadaki etkimizi daha ileri seviyeye götürmek için çalışmalar yapacağız. Isparta’yı sağladığı katma değeri artırmak için kozmetikte kaliteli çeşitliliği artırmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.