Gerekirse Gülyağı Fabrikası da Kurarız

Gerekirse Gülyağı Fabrikası da Kurarız

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2018 11:13
Gerekirse Gülyağı Fabrikası da Kurarız

Isparta Belediyesi’nin düzenleyeceği Uluslararası Gül Fuarı ve Festivali’nin Isparta gülünün değerlendirilmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Yusuf Ziya Günaydın, “Nasıl siyasetten uzak olarak ekonomik düşünceyle Burdur Şeker Fabrikası’na talip olduysak, eğer fuar amacına ulaşırsa belediye olarak gülyağı fabrikası kurabiliriz” şeklinde konuştu. 

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kanal32’de katıldığı bir programda 11-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Gül Fuarı ve Festivali hakkında bilgi verdi. Gül Fuarı’nın Gökubbe Fuar Merkezi’nde yapılacağını ifade eden Başkan Günaydın, gül festivalinin ise Keçiborlu Ardıçlı Köyü’nde gerçekleştirileceğini söyledi.

BU FUARIN ANLAMI VAR

Isparta’da gül dikiminin artmaya başladığını dile getiren Başkan Günaydın, “Bunu iyi olarak görüyoruz. Gül kotasını ortaya kaldırmak, dikebildiğiniz kadar dikin, satabildiğiniz kadar satın anlamını geliştirebilmek için bu fuarın anlamı var” diye konuştu.

ULUSLARARASI BİRİNCİ FUAR OLACAK

Isparta’da güle sahip çıkılması gerektiğini işaret eden Başkan Günaydın, şunları söyledi: “Bir gün gelecek dünya fuarı buraya kayacak. Çünkü gül fuarı dünyada ilk kez Isparta’da olacak. Dünyada gül fuarı olmamıştır. İyi ki olmamış bu hak bize ait. Çünkü gül bahçeleri burada. Parfüm ve kozmetik sanayinin merkezinin Isparta’da olmasını istiyorum. Gül yağı ve kozmetik sanayinin fabrikalarını kuracağız. Dünyada bu alandaki güçlü ülkeleri buraya getirip, Isparta’da buluşturacağız. Uluslararası birinci fuar olacak. Bu fuar ikinci, üçüncü, yüzüncü diye devam edecek.

İDEALİMİZ FUARLARIMIZI DÜNYA ÇAPINA ÇIKARMAK

Isparta Belediyesi bu fuarı bir şirket ya da organizasyon şirketiyle yapmıyor. Şuanda yurtiçinde fuar düzenleme yetki belgemiz var. Türkiye’nin her tarafında Isparta Belediyesi olarak bağımsız şekilde fuar düzenleyebiliriz. İdealimiz fuarlarımızı dünya çapına çıkarmak. Biz bu işe baş koyduk.

DÜNYA BUNU BİZDEN İSTEMEYE BAŞLADIĞI ZAMAN NE YAPACAĞIZ?

Isparta’mızın gül ve gülyağının girdisi büyük bir bütçe değil. Yapılmak istenenler uygulanırsa 10 tane Isparta dünyaya yetmeyecek. Isparta’nın her yeri gül bahçeleri olacak. Bu sene gül yağını yok satacağız. Fuardan dolayı gelenler gülyağı çok satılacak. Isparta’da gül yağı her yıl bin kilogramı geçmiyor. Dünya bunu bizden istemeye başladığı zaman ne yapacağız?

GEREKİRSE BELEDİYE GÜL FABRİKALARI KURAR

Burdur Şeker Fabrikası’nı alma fikri siyasetten ziyade ekonomik bir düşünce. Gerekirse belediye gül fabrikalarını kurar. 214 köyümüzü parseller. Gül en çok neredeyse oradan başlanır. Fabrikaları da belediye olarak biz de kurarız. Gül Fuarı amacına ulaşırsa ekim alanları genişleyecek ve fabrikalar kurulacak.

40 FİRMA KATILACAK

Gökkubbe Fuar Merkezi’nde yapılacak fuara birçok firma katılacak. Fuarda 40 firma olacak. Firmalar arasında Isparta’mızın firmalarının yanı sıra yabancı firmalar da olacak. Her firmayı buraya almadık. Isparta’dan 10 yerli firma katılacak. Kozmetik uzmanlarının bu fuara katıldıkları zaman şaşırmalarını istiyorum.

FESTİVALDE KONSERLER OLACAK

Ayrıca festival kapsamında Hadise ve Murat Boz konseri olacak. Ayrıca Hey Gidi Günler etkinliğinde birçok sanatçının Kaymakkapı’da konseri olacak.”

GÜLSES

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum