Gerekli İzin Alındı

Gerekli İzin Alındı

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2015 10:23
Gerekli İzin Alındı

SDÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, karaciğer ve böbrek konusunda organ nakli merkezi kurulması için gereken iznin alındığını açıkladı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde organ nakli merkezi kurulması yönündeki çalışmalara nihai sonuca erdi. SDÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, Organ Nakli Merkezi için Sağlık Bakanlığı'ndan gereken onayın alındığını açıkladı. Prof. Dr. Sezer, böbrek ve karaciğer konusunda organ nakli yapabileceklerini duyurdu.

SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 24 saat aralıksız bir şekilde hizmet veren sağlık kuruluşu olduğunu belirten Prof. Dr. Sezer, 2014 yılında hastaneye başvuran 350 bin hastanın 100 bininin Isparta dışından olduğuna dikkat çekti. Organ Nakli Merkezi konusunda uzun süredir çalışma içerisinde olduklarını anlatan Sezer, "Sağlık Bakanlığı'na yaptığımız müracaatımıza onay geldi. Karacağer ve böbrek konusunda nakil onayı aldık. İnşallah bu alanlarda nakil bekleyen hastalarımıza burada faydalı olacağız. Bu SDÜ Tıp Fakültesi'nin tarihine geçecek bir gelişmedir. Cihazlarımızı aldık. Prof. Dr. Mahmut Bülbül hocamızın liderliğinde Organ Nakli Merkezi'ni kısa zamanda faaliyete geçireceğiz" diye konuştu.

Öte yandan SDÜ Hastaneleri Yönetimi, Akdeniz'in pazartesi günkü sayısında 'Kalbe hançer' başlığıyla yayınlanan haberle ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama: "Akdeniz Gazetesi’nin 30 Mart 2015 tarihli sayısında ve yine bazı internet haber sitelerinde yer alan, Hastanemiz Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sayın Turhan Yavuz’un da demeçlerinin bulunduğu ‘Kalbe Hançer’ başlıklı haber üzerine, hastanemiz tarafından kamuoyuna aşağıdaki açıklamaların yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Hastanemiz her geçen gün büyümekte ve bünyesinde yeni birimler kurulmaktadır. Ülkemizde son derece önemli olan ve az miktarda bulunan Organ Nakil Merkezleri de bunlardan birisidir. Bu birimi hayata geçirmek amacıyla hastanemiz yönetimi tarafından yoğun çaba harcanmakta ve hem şehrimize hem de ülkemize önemli hizmetler verir hale getirilmesine çalışılmaktadır.

Kurulmakta olan Organ Nakil Merkezi’ne tahsis edilecek yataklar planlanırken, hastanemizin tüm kliniklerinin yatak doluluk oranları hesaplanarak planlama yapılmıştır. Bu konuda hazırlıklar tamamlandıktan sonra 14 Ekim 2014 tarihli Hastane Yönetim Kurulu toplantısında konu görüşülerek %37 yoğun bakım doluluk oranı ve diğer kliniklerinde kullanmasına rağmen %59 servis doluluk oranı ile hizmet veren Kalp Damar Cerrahisi kliniğimizin boş yataklarının kullanılmasının uygun olduğu kanaatine varılmıştır.

Herhangi bir öğretim üyesi ya da klinik, hedef alınmamış olup, tüm çabamız en iyi hizmete layık olan halkımıza en etkili hizmeti sunmaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum