Gereksiz Çağrılar Zaman Kaybına Neden Oluyor

Gereksiz Çağrılar Zaman Kaybına Neden Oluyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2019 14:42
Gereksiz Çağrılar Zaman Kaybına Neden Oluyor

Her yıl 11 Şubat’ta kutlanan 112 Acil Çağrı Günü münasebetiyle 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ethem Kılıçarslan ve müdürlükte görev yapan kurumların temsilcilerini kabul eden Vali Ömer Seymenoğlu tüm çalışanların gününü kutlayarak görevlerinde başarılar diledi.

112 heyetini kabulünde bir açıklama yapan Vali Seymenoğlu 112 Acil Çağrı Merkezine gelen çağrıların yaklaşık olarak yüzde 50’sinin merkezin sorumluluk alanına girmeyen çağrılar olduğunu ve bu durumun merkezde 24 saat 365 gün fedakârca çalışan operatörleri oyaladığını belirterek gereksiz çağrılar sebebiyle o anda gerçekten acil yardıma ihtiyacı olan vatandaşların merkeze ulaşmalarını geciktirebileceği uyarısında bulundu.

Vali Seymenoğlu; “24 saat esasına göre Sağlık, Polis, İtfaiye, Jandarma, Orman Yangın ve Afad temsilcilerinin görev yaptığı merkezde, alandan gelen çağrılar operatörler tarafından karşılanmakta ve ilgili kurum temsilcisine aktarılmakta. Anlamsız gelen, doğru olmayan çağrılar görev yapan arkadaşlarımızın hem moralini bozmakta hem de zaman ve iş kaybına sebep olmakta, bu yüzden bütün vatandaşlarımızın duyarlı olması lazım. Usulsüz aramalar aynı zamanda idari para cezası ile cezalandırılmakta. Ancak biz cezalandırma taraftarı değiliz sadece bunu yapan kişiler bir gün kendilerinin yâda yakınlarının da acil yardıma ihtiyaç duyabileceklerini ve gereksiz aramalar yüzünden 112’ye ulaşmada gecikme yaşayabileceklerini düşünmelerini istiyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.