Gergin Başladı Sakin Bitti

Belediye Meclisi Nisan ayı dördüncü birleşimine 2012 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi damgasını vurdu. Meclis Üyeleri raporun görüşülmesinde gerildi, karşılıklı suçlamalarda bulunuldu. Rapor 12 oya karşılık 15 oyla kabul edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2013 16:19
Gergin Başladı Sakin Bitti

Belediye Meclisi Nisan ayı dördüncü birleşimine 2012 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi damgasını vurdu. Meclis Üyeleri raporun görüşülmesinde gerildi, karşılıklı suçlamalarda bulunuldu. Rapor 12 oya karşılık 15 oyla kabul edildi.

Belediye Meclisi dördüncü birleşimi Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Başkanlığında dün gerçekleştirildi. Gündemde 2012 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi maddesi güne damga vurdu. Hafta başından bu yana görüşülmesi beklenen rapor kıl payı kabul edilirken Meclis Üyeleri dakikalarca belediyenin durumunu tartıştı.

BELEDİYE NEYLE ÖVÜNMELİ
Rapor un görüşülmesi için ilk sözü Meclis Üyesi Ahmet Aydemir aldı. Aydemir sözlerine belediyeyi anne-babaya benzeterek başladı. Uzun bir konuşma yapan Aydemir özetle belediyenin dediklerini yapmadığını ileri sürdü. Aydemir, “Geri sayım başladı. Amacımız Isparta Belediyesinin kurumsallaşmasına katkı sağlamaktaır. Çünkü gelecekte vicdanlar bunları sorgulayacaktır. 2010 yılında bütçe 2,5 milyon TL artı verirken 2012 yılında bütçe 9,5 milyon TL açık vermiştir. Anne-baba devlete olan borçlarını ödedim demiştir ama ödemediği ortadadır. Tasarruf ettim demiştir ancak borç yükü artmıştır. Anne-baba dediğin tersini yapmıştır. Ayrıca anne-baba alacaklarını alamamıştır. Anne-baba yapacaklarıyla değil yaptıklarıyla övünmelidir” dedi.

ESKİDEN ZULÜM VARDI
Aydemir’den sonra sözü Uğur Bestelci aldı. Bestelci, devletin tüm organlarıyla küçücük Isparta’ya engel olmaya kalkıştığını iddia etti. Bu nedenle ancak bu kadar hizmet üretilebildiğini açıklayan Bestelci şunları söyledi: “Isparta Belediyesi son dönemine girdi. Ahmet Bey şahittir ki şeffaf bir belediyeyiz. Bugüne kadar bakmadığımız evrak olmadı. Ayrıca Denetim Komisyonu da belediye çalışmalarının doğru olduğunu tespit etti.

DEVLETİN BİLE BÜTÇE AÇIĞI VAR
Öte yandan Belediye 2009 yılından sonra öz mallarını satmamıştır şükürler olsuin. Ahmet Bey adaletten bahsetti. Önce bu devleti yönetenler adaletli olmalıdır. Isparta Belediyesinin alacakları var. Evet var kimden ıspartalı esnaftan. Bir şey üretmeye çalışanlardan alacakları var. Bu insanların dükkanlarını başlarına mı yıkalım? Söke söke paralar alınsın deniliyor. Biz bunu yapamayız. Almak için de girişimlerimiz elbette var. Sadece belediyenin bütçe açığı yok. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin de açığı var. Ayrıca belediyemiz yapılandırmayı da ödemektedir. Eksikler, hatalar olacaktır. Düzeltmeye çalışıyoruz.

KÖSTEKLENMESEK DAHA İYİ OLACAK
Biz mükemmelliği arıyoruz. Bu konuda kösteklenmesek daha iyi olacak. Belediyede hergün müfettiş var. Hergün mahkemedeyiz. Hal böyle olunca bizler ne kadar risk alabiliriz. Devlet tüm organlarıyla İstanbul, Ankara gibi illeri bırakmış 200 bin nüfuslu küçücük Isparta’yla uğraşıyor. Mutlu belediye Isparta’yı da mutlu eder. Keşke Sayın Aydemir’le geleceğin Isparta’sını konuşsaydık. Bu kadar engellemeyle, dedikoduyla, iftiralarla bu şehrin ne kadar büyüyeceğini düşünüyorsunuz? Ayrıca yasal olan bir şeyi de eleştiremeyiz.

ESKİDEN BU ŞEHİRDE ZULÜM VARDI
Eskiden bu şehirde zulüm vardı. Ama 4 yıldır böyle bir şey yok. Eskiden belediye vatandaşı nasıl eziyordu. Bunu herkes iyi biliyor. Isparta sahipsiz bir şehirdir. Her yer yatırım alırken Isparta’da bir şey yoktur. Bu yüzden belediye Isparta’nın amiral gemisidir. Genele baktığınız zaman bardağın yüzde 90’ı dolmuştur. Bu rakam dün ise yüzde 10’lardaydı.”

BAŞKANIMIZIN KONUŞMASI ORTADA
Diğer taraftan Hatice Çakır suçlamaları kabul etmediklerini açıkladı. Çakır “Biz şahitliği kabul etmiyoruz. Kimler zulüm gördüyse hakkını alır. Bizim grubumuzu kastederek bu tür ithamlarda bulunmayın. Biz suçlamaları kabul etmiyoruz. Konuşmaya kalkarsak Çünür Mahallesindeki Belediye Başkanımızın Muhtarla girdiği diyalog ortadadır” dedi.

GÖREN GÖZLER İSTERLERSE BUNLARI GÖRÜR
Orhan Eren ise tüm muhtarlarla biraraya geldiklerini bunların içinde Çünür Mahallesi muhtarının da bulunduğunu açıkladı. Burada tamamen algılama hatası olduğunu belirten Eren, “Başkanımız Muhtar hanıma Çünür’de yatırım yapıyoruz manasında sözlerini sarfetmiştir. Bunu yanlış yerlere çekmenin bir anlamı yok. Uğur Bey herşeyi anlattı. Biz 2,5 yıl yatırım yapamadık. Şimdi yapmaya gayret ediyoruz. Gören gözler isterlerse bunları görür. Bırakın buna Ispartalı karar versin. Önümüze bakalım” diye konuştu.

4 YILDA 5 MİLYON TL’Mİ BORÇ ÖDEDİNİZ?
İsmail Tanışman da belediyenin 4 yılda sadece 5 milyon TL mi borç ödediğini sordu. Tanışman, “MHP dönemi belediyesi göreve geldikleri ilk gün belediye önüne afiş asarak belediyenin borcunu göstererk halka şikayet etmişti. Şimdi ise borcun 120 milyon TL oylduğunu görüyoruz. Sizler her fırsatta sürekli borç ödüyoruz diyorsunuz. O yüzden hizmet edemedik diyorsunuz. Geçen 4 yılda belediye sadece 5 trilyon mu borç ödedi? Ayrıca devlet 40 milyon TL yapılandırmayı da sildi” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Orhan Eren “Bu ekibi göreceksiniz Haziran ayından sonra herkes alkışlayacak” dedi.
Daha sonra 2012 yılı faaliyet raporu oylamaya sunuldu. Rapor 12 hayır oyuna karşılık 15 evet oyuyla kıl payı kabul edildi.

2 SOKAĞIN İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ
Ayrıca Mecliste Kore Gazisi olan ve mart 2012’de vefat eden Tümgeneral Ali Özveren’in isminin yaşatılması için Emre Mahallesi 3819 Sokak isminin Tümgeneral Ali Özveren Sokak olarak değiştirilmesine ve yine dünyaca ünlü Ispartalı karikatürist Lütfü Küçük’ün isminin yaşatılması için Çelebiler Mahallesi 1407 Sokak isminin karikatürist Lütfü Küçük Sokak olarak değiştirilmesine karar verildi.

BAŞKAN GÜNAYDIN YİNE KONUŞMADI
Son olarak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Mahallesindeki arsa şaibesi hakkında yine açıklamada bulunmadı. Başkan Günaydın’ın konuyla ilgili bugün konuşması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.