Geri Kabul Anlaşması

Türkiye ile Rusya arasındaki vizelerin kaldırılması konusunda önemli konu başlıklarından olan 'geri kabul' anlaşması imzalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2011 15:22
Geri Kabul Anlaşması

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında Mayıs 2010’da imzalanan Vize Muafiyeti Anlaşmasıyla beraber yürürlüğe girecek olan Geri Kabul Anlaşması bugün Moskova’da imzalandı.

Geri Kabul Anlaşması ile iki ülke arasında geniş alana yayılan işbirliği faaliyetlerinin bütününe yasadışı göçle mücadele de eklendi.

Açıklamada, "Yasadışı göçle mücadelede etkin hukuki bir araç olan Geri Kabul Anlaşmasının imzalanmasıyla, vizesiz seyahat rejiminin etkisiyle yoğunlaşacak insan hareketliliğinin yasadışı göçe ilişkin sıkıntılara yol açmasının engellenmesi hedeflenmektedir.

Sözkonusu Anlaşmalar, her iki ülkede gerekli yasal süreç tamamlandıktan sonra, bilahare kamuoyuna duyurulacak bir tarihte, eşzamanlı olarak yürürlüğe girecektir" denildi.

Rusya ile Türkiye arasındaki vizelerin bahar aylarında tamamen kaldırılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.