Gezelim Görelim Programı Eğirdir’de

Gezelim görelim programının 1002’nci bölümünde Eğirdir yer alacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2014 00:17
Gezelim Görelim Programı Eğirdir’de

Eğirdir’in turizmi, kültürü ve ekonomik değerleri ele alındı, Belediye’nin ürettiği balıklar göle bırakıldı.

TRT’nin eskimeyen yüzü Gezelim Görelim programının sunucu Nuray Yılmaz, Eğirdir’in kültür, turizm ve ekonomik zenginlikleri konu alan çekimleri ile Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtacak.

TRT-1’in eskimeyen programı Gezelim-Görelim ve programın eskimeyen yüzü Nuray Yılmaz ile ekibi çekimlerini Eğirdir’de tamamlandı.

Eğirdir Ada’daki Fahri Bey Konağı’nda elmalı pide, elmalı çorba, elmalı ekmek, balık dolması, salamura balık (kurma balık), kerevit (ıstakoz) elma suyu konsantresi, ıstakozlu melemen çeşitleriyle ilçenin damak tadı ortaya konuldu. Belediye Başkanı Ömer Şengöl, çekimler esnasında TRT ekibini yalnız bırakmayarak ilçenin tanıtımında ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtti. Başkan Şengöl, çekim ekibine elma ikramında da bulundu. Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz da çekimlerde eşlik etti.

 

Balıklar göle bırakıldı
Eğirdir Belediyesi ve SARİM işbirliği ile üretilen Yaklaşık 250 bin yavru sazan ve aynalı sazan yavrusu Cumhuriyet Bayramı’nda Eğirdir Gölü’ne bırakılmıştı. TRT 1 Gezelim Görelim Programı için de 250 bin balık daha gölle buluştu. Eğirdir Belediyesi’nin balık havuzlarında yetiştirilen balıklar, Gezelim görelim programının sunucusu Nuray Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, SARİM Müdürü Şakir Çınar ve beraberindekilerle birlikte göle salındı.

Bir anaçtan yaklaşık 1 milyona yakın yumurta çıktığını belirten SARİM Müdürü Şakir Çınar, “Belediyemiz bu işin ağır yükünü çekti. Cumhuriyet Bayramı’ndan 250 bin ve bugün de 250 bin olmak üzere yaklaşık 500 bin balığımızı göle bırakmış oluyoruz. Belediye Başkanımız Ömer Şengöl’e ve belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “Belediyemize ait havuzda yetiştirilen balıkları dün ve bugün olmak üzere göle bırakmaktan dolayı mutluyuz. Bu çalışmamızı TRT1 Gezelim Görelim programında yayınlanacak olması da bizim için ayrı bir güzellik. Balık popülasyonunun artması ve avcılık bilincinin gelişmesi için biz bu gibi çalışmaları sürdüreceğiz.” dedi.

1002’nci programını Eğirdir’de çeken 6 defa ilçeye gelen Nuray Yılmaz, Başkan Şengöl’le de 2. Programı çekmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Eğirdir’in güzelliklerini, doğasını, yemeklerini, kültürünü ve insanlarının sıcaklığının yansıdığı, Program sunuculuğunu Nuray YILMAZ yaptığı “Gezelim Görelim” adlı 1002’nci Turizm belgesel programı TRT’de önümüzdeki haftalarda yayımlanacak.



   

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum