Gezginlerden Gölcük Önermesi

Gezginlerden Gölcük Önermesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2021 21:57
Gezginlerden Gölcük Önermesi

Hürriyet Gazetesinde illerdeki tabiat parkları ile ilgili bir yazı dizisi yer aldı. Yazı dizisinde, gezgin ve Seyahat yazarları Nurgül Büyükkalay, Melih Daşgın, Burcu Gürtürk ve Erdoğan Gümüş’e tam da şu sıralar gidilmesi gereken en güzel tabiat parkları soruldu. Seyahat yazarları ve gezginleri ise 13 şehirden 17 tabiat parkını önerdi. Bunlar arasında Isparta’nın Gölcük Tabiat Parkı’na da yer verildi.

DOĞA TUTKUNLARININ DIŞINDA BİLİM İNSANLARININ DA

GÖZDESİ: GÖLCÜK TABİAT PARKI / ISPARTA

Gölcük, Isparta merkeze sadece 12 kilometre uzaklıkta, doğayla baş başa zaman geçirmek için harika bir alan. Tabiat parkı, bir krater gölü olan Gölcük Gölü içerisinde yer alıyor.

Göl ve çevresi; bitki örtüsü, yaban hayatı ve jeomorfolojik yapısı ile korunan alan statüsünde. Asırlık ağaçların arasında gezinirken her an bir sincap ya da tilkiyle karşılaşabilirsiniz. Kuşların seslerine tablo gibi görüntüleriyle kızılçam, karaçam, meşe, sedir ve diğer maki türleri ev sahipliği yapıyor.

Nurgül Büyükkalay, “Gölcük volkanik patlamalar sonucu oluşan bir göl ve etrafı 300 metreyi bulan volkanik küllü tepelerle çevrili” diyor ve bu nedenle sadece doğa tutkunlarını değil bilim insanlarını da kendine çekiyor diye de ekliyor.

“Gölcük Tabiat Parkı’nın girişinde Milas Mesireliği’ni göreceksiniz. Alabalık üretim tesisi ve piknik alanlarıyla saklı bir bahçe olan Milas Mesireliği de keyifli zaman geçirebileceğiniz yerlerden.”

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.