Gezici Çanakkale Müzesi Isparta’da

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde organize edilen ve “Şehitler diyarından Anadolu’ya” sloganıyla yola çıkan “Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi” Isparta’da açıldı. 4 gün

Yayınlanma:
Gezici Çanakkale Müzesi Isparta’da

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde organize edilen ve “Şehitler diyarından Anadolu’ya” sloganıyla yola çıkan “Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi” Isparta’da açıldı. 4 gün boyunca Hükümet Meydanı’nda duracak olan gezici müze, ziyaretçilerini bekliyor.

Hükümet Meydanı’nda açılışı gerçekleştirilen müzeye öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, burada açıklama yapan Isparta Vali Yardımcısı İsmail Akman, “Bir koleksiyonerin hazırlayarak, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne başvurması üzerine çıkmış olan bir proje. Çanakkale destanı bizim şanlı tarihimizin en güzel sayfalarından biridir. 100. Yıldönümünde tekrar şehitlerimizi saygıyla anmak ve Çanakkale’yi eğitim çağındaki gençlerimizin bu müzede bir kez daha görmeleri büyük bir fırsattır.” dedi.

Müzenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Akman, 4 gün boyunca açık kalacak olan Müzeye, Çanakkale’ye gitme fırsatı bulamayan herkesi davet etti.









     

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.