Gezi'nin Yıldönümünde Yine Toplandılar

Gezi Parkı olaylarının üzerinden tam bir yıl geçti. Isparta'da da olayların birinci yılında yine eylemler vardı. 2 farklı eylemede katılım düşük oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Haziran 2014 16:52
Gezi'nin Yıldönümünde Yine Toplandılar

Gezi Parkı olaylarının birinci yıl dönümü nedeniyle Isparta'da da eylemler vardı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemlere katılım düşük oldu.

Kafeler Caddesinde toplanan ve aralarında CHP, İşçi Partisi, HEPAR, ADD, TGB gibi siyasi parti, dernek ve kitle örgütü mensubu yaklaşık 150 kişi kafeler caddesinden Kaymakkapı Meydnaı'na sloganlar eşliğinde yürüdü.

Grup sık sık "Her yer Taksim Her yer Direniş, Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" gibi sloganlar attı. Ellerinde Gezi Parkı olaylarında hayatını yitirenlerin resimlerini ve Atatürk posterileri taşıyan grup Türk Bayraklarıyla yürüdü. ajans32 

Grup adına Kaymakkapı meydanında TGB Başkanı Ali Ufuk Özalp bir açıklama yaptı.

Açıklamanın ardından küçük bir forum düzenleyen grup burada Gezi Parkı anısına hazırlanan şarkılardan oluşan bir müzik dinletisi  yaptı.

Grup daha sonra bir süre oturma eylemiyaptı ve olaysız bir şekilde dağıldı.ajans32

Bir diğer eylem de aynı saatlerde Halı Sarayı önünde başladı. Çeşitli öğrenci gruplarının katıldığı eylem kafeler caddesinde yapılan yürüyüşün ardından yine Halı Sarayı önünde devam etti.

Burada yapılan açıklamaların ardından grup bir süre oturma eylemi yaptı.

Emniyetin geniş güvenlik önemleri ise olası olumsuzlukların önüne geçti.






















Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum