Gıda İşletmelerine Yönelik Bilgilendirme Yapıldı

Gıda İşletmelerine Yönelik Bilgilendirme Yapıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2020 09:35
Gıda İşletmelerine Yönelik  Bilgilendirme Yapıldı

Isparta’da toplu tüketim alanında faaliyet gösteren gıda işletmelerine yönelik olarak Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından Isparta Öğretmenevi Toplantı Salonunda, ilçe müdürlüklerinde görev yapan Gıda Kontrol Görevlileri ile Kebapçı, Lokantacı, Pastacı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve ilimizde toplu tüketim alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların yetkililerine bilgilendirme toplantılarının ikincisi yapıldı.

Toplantıya Gıda ve Yem Şube Müdürü Arif Taşagiren, İlçe Müdürleri, ilçe müdürlüklerinde görev yapan Gıda Kontrol Görevlileri ile Kebapçı, Lokantacı, Pastacı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve ilimizde toplu tüketim alanında faaliyet gıda işletmeleri yetkilileri katıldı.

Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Gıda ve Yem Şube Müdürü Arif Taşagiren; bütün toplu tüketim yerlerinin işletmecilerinin Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinin gerekliliklerini yerine getirmeye özen gösterilmesi gerektiğini kaydetti.  İşlenen, üretilen, pişirilen bütün gıda ürünlerinin içeriğinin, alerjen bileşenleri açısından etiket bilgileri ile örtüşmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Taşagiren, "Gıda üreten, işleyen tüm gıda sektörü temsilcilerinin insan sağlığının korunması açısından, koruyucu hekimliğin bir parçasının olduğunun unutulmaması gerekmektedir" dedi.

Düzenlenen eğitimde toplu tüketim faaliyeti gösteren işletmelerde, servis yapılan ürünlere ait menü, yazı tahtası vb. aracılığıyla gıdanın adı ve alerjen madde bilgisi ile alkol ve domuz kaynaklı bileşen kullanımına ilişkin bilgilerin son tüketiciye sunulmasının zorunlu hale getirildiği belirtildi, ayrıca toplu tüketim yerlerinde denetimler sırasında tespit edilen olumsuzluklar, çözüm yolları ve nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında genel bir bilgilendirme yapıldı. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.