Girdi Maliyetleri Düşerse İhracat Rakamları Artar

Girdi Maliyetleri Düşerse İhracat Rakamları Artar

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Aralık 2019 13:02
Girdi Maliyetleri Düşerse İhracat Rakamları Artar

Vatan Partisi tarafından düzenlenen Üretim Devrimi Kurultayı’nın sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildirgede, Isparta’nın önemli bir üretim merkezi olduğuna vurgu yapılarak “Üreticilerin girdi masraflarının azalması, ürünlerin değerlenmesi ve daha fazla ihracat yapmasını sağlayacaktır” denildi.

Vatan Partisi tarafından Genel Başkan Doğu Perinçek’in katılımıyla 5 Aralık tarihinde Barida Hotel’s de gerçekleştirilen Üretim Devrimi Kurultayı’nın sonuç bildirgesi yayınlandı. Yaklaşık 300 üreticinin katıldığı kurultayın sonuç bildirgesinde üreticilerin girdi maliyetlerinin azalmasıyla ürünlerinin değerlendeceği ve ihracat rakamlarının artacağı vurgulandı.

Vatan Partisi İl Başkanı Bilal Şimşir, verimli bir kurultay gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Öncelikle kurultayımıza katılan tüm üreticilerimize, üretici temsilcilerimize ve yurttaşlarımıza teşekkür ederim. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik darboğazdan çıkışın yollarını hep birlikte tartıştık” dedi.
Şimşir, Üretim Devrimi Kurultayı’nın sonuç bildirgesini de kamuoyu ile paylaştı. İşte Üretim Devrimi Kurultayı sonuç bildirgesi.

DURUM VE GÖREV ZORLUKLARI YENMEK
Ekonomide zorluklar var Güvenlikte Doğpu Akdeniz ve Kıbrıs’ta odaklanan ciddi tehditler var. ABD güdümlü PKK ve FETÖ terörüne karşı devletçe ve milletçe yürüttüğümüz mücadele başarıyla ilerliyor. Türkiye’nin gündemi, zorlukları yenmektir. Zorlukları devlet ve milletçe birleşerek kesinlikle yeneceğiz.

GÜNDEM: ÜRETİM DEVRİMİ
Üreticiyi kambur ilan eden borçlanma ekonomisi çıkmaza girmiştir. Böyle gitmez. Türkiye üretim devriminin eşiğindedir. Türkiye, milli gelirim içinden tasarruf oranını yüzde 25’e çıkarmak, yatırımı büyütmek, fabrika ve işyerleri açmak, tarımına destek vermek, ileri ve geri bütün üretim kapasitesini kullanmak, ülkenin bütün emek güçlerini seferber etmek zorundadır. Tek seçenek, ülkemizin bütün emek birikimini ve donanımını seferber eden üretim odaklı ekonomidir.

ÜRETEN BAŞ TACI
İsterse maliyetleri artsın, isterse geri teknoloji olsun, üretimi geliştiren her iş doğrudur. Üretimi baltalayan her uygulama yanlıştır. Üretme işi üreticiyle yapılır. O nedenle üretim ekonomisinin temel sloganı bellidir. Üretici baş tacı.
İŞSİZLİĞE SON
Genç ve çalışkan insan kaynağımız, büyük üstünlüğümüzdür. Türkiye’nin olanca emek gücünü seferber etmek, üretim devriminin anahtar görevidir. İşsizliğe son vermek için, sermaye yoğun modeller yanında emek yoğun çözümleri de devreye sokmak gerekmektedir. Ekonomik, toplumsal ve teknolojik gelişmeyi ve iç barışı sağlamak için, emek özgürleşmeli ve ülkenin insan kaynağı bütünüyle seferber edilmelidir.

PLANLI KARMA EKONOMİ
Önümüzdeki zorlukların üstesinden gelmek için, kamu girişimi ve planlama şarttır. Bugün özel kesimin talebi de, üretime ve istihdama yönelik kamu müdahalesidir. Devlet kaynakları, kamu mülkiyetine dayanan KİT’e ayrılarak, kapsamlı ve verimli bir yatırım seferberliği yürütülmelidir. Üreticinin özel mülkiyeti, üretimi geliştirmek amacıyla desteklenmelidir.

EKMEK TEKNESİNİ KORUMAK
Ülkenin boş duran kapasitesi, üretim süreçlerine sokulmalıdır. Küçük ve orta sanayi kentlerimiz canlandırılmalıdır. Bügün üreticilerin temel sorunu, ekmek teknesini korumak ve geliştirmektir. İflas eden işletmelerde üretimi sürdürmek için, kamu mülkiyeti, işletme emekçilerinin toplu mülkiyeti ve işverenin özel mülkiyetinden oluşan karma mülkiyet biçimleri uygulanmalıdır.

ENERJİ STRATEJİK MADENDE KAMUCULUK
Enerji üretim, iletim ve dağıtımı kamu eliyle yürütülür. Enerjide milli doğal kaynaklarımıza öncelik tanınacak, dışarıdan alınan fosil yakıta bağımlılık en aza indirilecek, akarsu, güneş, rüzgar, biyoenerji ve yer altı ısısı gibi temiz ve yenilenebilir enerji kaynakları değerlendirilecektir. Milli ekonomi ve ülke savunması açısından stratejik önem taşıyan doğakl kaynaklar ile bor, toryum ve uranyum gibi stratejik önem taşıyan madenler kamu eliyle işletilecektir. Yabancı sermayeye verilmiş olan maden ruhsatları ve imtiyazları gözden geçirilecek, milli çıkarlara uygun olmayanlar kaldırılacaktır.
TÜRKİYE’DE TÜRK LİRASI VE GÜÇLÜ MERKEZ BANKASI
Dolar ve Auro’nun egemenliğine son verilmelidir. Türkiye çarşılarının sultanı Türk Lirasıdır. Paranın ülkeye girişi ve çıkışı kontrol edilecektir. Merkez Bankası, dünya para merkezlerinin denetimine verilemez.

KOMŞULARLA İŞBİRLİĞİ
Bütün komşularımız ekonomik kalkınmamız ve güvenliğimiz için çok değerli ortaklarımızdır. Türkiye’nin enerji güvenliği, komşuları olan Irak, İran, Azerbeycan ve Rusya dostluğundadır. Başta Suriye olmak üzere Lübnan, Mısır ve Libya işbirliği, Doğu Akdeniz ve Ege’deki kaynaklarımızın ve Mavi Vatanımızın güvenliği açısından yaşamsal önemdedir. Batı Asya’da bölgesel ticareti özendiren sistemler geliştirilmelidir.

Yeni bir dünya kuruluyor. Dünya ekonomisinin ve siyasetinin ağırlığı Asya’ya kaymaktadır.

TARİHSEL MİRAS: ATATÜRK VE DEVLET BİRİKİMİ
İstiklal Savaşımızın ve Cumhuriyetimizin devrimci önderi Mustafa Kemal Atatürk, zorlukları aşmada ve milleti birleştirmede büyük esin kaynağımızdır. Milletimizin çeşitli kavimleri ve inançları birleştiren imparatorluklar birikimi, devlet ve ordu kuruculuğu, bize her zaman gerekli olan tarihsel mirastır.

DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE GÜVEN
Türk Milleti, Ergenekon Destanı’nda olduğu gibi, bu zor koşullardan büyük bir seferberlikle çıkacak ve aydınlıklara ulaşacaktır. Devletimizin tarihsel birikimine, milletimizin üretici gücüne ve erdemlerine güveniyoruz.

ISPARTA’DA ÜRETİM DEVRİMİ İÇİN İLERİ
Isparta’mızın gül ürünleri sektörü dünyanın yüzde 65’ini karşılıyor. Elma, Kiraz gibi ürünlerde dünya piyasasında söz sahibiyiz. Ayrıca soğuk hava depoları olarak; ürünlerin bozulmadan kalmasını sağlayan Isparta’mız, deri ve ayakkabı sektöründe de ileridir.

Mermer yatakları bakımında ilimiz; maden konusunda da ön plandadır. Bu konuda ülkemizin kalkınması açısından ileri düzeyde atılım sağlayacaktır. Madenlerimizin değerlendirilmesi, üretim için göz ardı edilemez bir öneme sahiptir.

Su ürünleri alanında bölgemiz, akarsu ve barajlar dahil olmak üzere çok sayıda tesisimiz mevcuttur.

Mobilya konusunda da Türkiye’de artık sayılı iller arasında yer alıyoruz. Isparta üreticileri ürünlerine yeni pazarlar arıyor. Devletin dünya ekonomisinde yeniden söz sahibi olması bu ihracatların kat be kat artmasını sağlayacaktır.

Üreticinin girdi masraflarının azalması, ürünlerinin değerlenmesi ve daha fazla ihracat yapmasını sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum