Girişimcilik Eğitimi Başvuruları Başladı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan 'BAKA ve KOSGEB İşbirliği ile Yapılacak Olan ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2011 12:25
Girişimcilik Eğitimi Başvuruları Başladı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan 'BAKA ve KOSGEB İşbirliği ile Yapılacak Olan Girişimcilik Destek Programı Protokolü'ne göre başvurular, BAKA'ya bir fotoğrafla yapılacak. İlk başvurular için son gün 18 Mart. Eğitimi tamamlayan ve iş planıyla KOSGEB'e başvuran girişimciler, 27 bin lirası hibe, 70 bini '0' faizli 2 yılı ödemesiz 4 yıl vadeli kredi desteği olmak üzere toplam 97 bin TL'lik destekten yararlanacak.

Burdur ve Isparta'da 26 Mart'ta başlayacak ve toplam 60 saatlik eğitimin 8 Nisan'da tamamlanması planlanan istihdamın korunması, arttırılması geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programları'na başvurular için son tarih 18 Mart saat 18.00 olarak belirlendi.

Başvurular, BAKA'nın Isparta Merkez ve Burdur ofislerine bir fotoğrafla şahsen yapılacak. Eğitime katılım ücretsiz olup, ilgilenenler 0-246-224 37 37 ve 0-248- 234 05 50 numaralı telefonlardan bilgi alabilecek. BAKA-KOSGEB işbirliği ile düzenlenecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne 18-40 yaş arasında halihazırda bir işi olan ve olmayanlar ile yeni iş kurmak ve işini büyütmek isteyenler müracaat edebiliyor.

BAKA ile KOSGEB arasında ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi ana amaçlarıyla imzalanan protokolle, istihdamın korunması, arttırılması geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak hedefleniyor. Protokol, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile KOSGEB Isparta Merkez Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım arasında imzalanmıştı.

Burdur ve Isparta'da gerçekleştirilecek 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programları' eğitiminin ardından sertifika alıp iş planları ile KOSGEB'e müracaat edenler, 5 bin TL'si İşletme Kuruluş Desteği, 10 bin TL'si Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği, 12 bin TL'si de İşletme Giderleri Desteği olmak üzere toplam 27 bin TL'si hibe ve 70 bini de '0' faizli 2 yılı ödemesiz 4 yıl vadeli kredi desteği olmak üzere toplamda 97 bin TL'lik destekten yararlanabilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.