Girişimcilik ve İş Geliştirme Zirvesi 5 Nisan'da

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKGİM) tarafından 5-6 Nisan 2011 tarihlerinde Akdeniz İş Fırsatları Zirvesi düzenlenecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2011 22:10
Girişimcilik ve İş Geliştirme Zirvesi 5 Nisan'da

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKGİM) tarafından 5-6 Nisan 2011 tarihlerinde Akdeniz İş Fırsatları Zirvesi düzenlenecek.

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek zirveye Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ana partner olarak destek veriyor. İş arayanlar ile istihdam sağlayan işverenler arasında bir platform olmayı hedefleyen zirve, BAKA’nın da destek vermesiyle Antalya, Isparta ve Burdur illerinin tamamını kapsayacak şekilde genişletildi.

Antalya Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapılacak zirve için AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, AKGİM Müdürü Öğretim Görevlisi Kenan Yüce bilgi verdi. Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında işsizliğin gelmesinden hareketle, üniversitenin mezurları başta olmak üzere bölgede iş arayanlar için İş Fırsatları Zirvesi’nin düzenlendiğini belirten Prof.Dr. Kurtcephe, geçen yılki fuarı 20 bin kişinin ziyaret ettiğini, bin 500´ü Akdeniz Üniversitesi mezunu olmak üzere 5 bin 500 kişinin iş sahibi olduğunu belirterek, bu yıl düzenlenen zirvede hedeflerinin bu rakamların üzerine çıkmak olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, istihdam zirvesine BAKA’nın yanı sıra Antalya Valiliği, Antalya İŞKUR İl Müdürlüğü, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Birleşmiş Milletler’in destek verdiğini belirtti. Zirve için Antalya'ya hizmet veren ilgili kurum ve kuruluşların elele verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Kurtcephe, istihdam oluşturmanın öğrencilerin motivasyonlarını olumlu yönde etkilemesinin yanı sıra oluşacak sinerjinin de Türkiye'yi çok iyi noktalara götüreceğini vurguladı.

6 SEKTÖRDEN KATILIM
BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, zirvenin sadece Antalya ile sınırlı kalmayacağını, Isparta ve Burdur illerinden de bu zirveye katılım olacağını söyledi. BAKA’nın amacının yatırım ve istihdamı artırmak olduğuna dikkat çeken Engin, iş fırsatları zirvesinin buna çok uygun çalışma alanı olduğunu ifade etti. Kalkınma ajanslarının “yerelden kalkınma” modelinin ana yürütücüsü olduğunu, üniversitelerin amaçlarının da paralel olması nedeniyle üniversiteler ile BAKA’nın ortak çalışmalar yaptığını belirten Genel Sekreter Engin, zirveye turizm başta olmak üzere tarım, sanayi, hizmetler, inşaat ve perakende sektörlerinde nitelikli işçi arayan firmaların katılacağını ifade etti.

İşveren ve işçi adaylarını buluşturmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade eden AKGİM Müdürü Öğretim Görevlisi Kenan Yüce ise, zirveye kamu kurum ve kuruluşları, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiğini, bu nedenle zirvenin “Akdeniz'in projesi” olduğunu vurguladı.  YÜCE, Türkiye'de örneği olmayan bir fuar gerçekleştirdiklerini,  ziyaretçi sayısının da 30 bin olmasını hedeflediklerini ve özellikle bu yıl erken sezon açacak olan turizm sektörünün personel almak için zirveyi beklediğini kaydetti. AKGİM Müdürü, iş arayan nitelikli tüm personeli de, cv’lerini bırakmak ve iş görüşmeleri yapmak üzere 5-6 Nisan’da Cam Piramitte yapılacak zirveye davet etti.

İŞADAMLARI DERNEKLERİ BİLGİLENDİRİLDİ
Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve BAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Certel de, Antalya’daki işadamları derneklerinin temsilcileri ile AÜ Senato Salonu’nda biraraya geldi ve bilgi verdi. BAKA Genel Sekreteri Engin ve AKGİM Müdürü Yüce’nin de katıldığı toplantıda, işadamları derneklerinin zirve hakkındaki görüşleri alındı.

Prof. Dr. Certel, bu yıl zirveyi geçen yıldan daha çok kişinin ziyaret etmesinin beklendiğini söyleyerek, BAKA bölgesindeki işadamları için zirvenin bulunmaz bir fırsat olacağını vurguladı. Certel, 250 firmanın katılacağı Akdeniz İş Fırsatları Zirvesi’nin iş dünyası ile üniversite öğrencilerini ve mezunları buluşturacağını söyleyerek, bu yıl Antalya’da en yüksek istihdamı sağlayan 6 firmaya da ödül verileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.