Gökçay Sil Baştan!

Gökçay Sil Baştan!

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Kasım 2017 16:47
Gökçay Sil Baştan!

Isparta’nın en gözde mekanlarından birisi olan ve 400 dönüm alan üzerinde bulunan Gökçay Mesirelik alanında geniş çaplı tadilat ve yenileme çalışması başlatıldı. 

Geçen günlerde işgaliye karşılığında verilen dükkanların boşaltılması ve yıkımlarının yapılmasının ardından bu alan yeşillendirilirken, yine mesirelik alanda müstecirler tarafından işletilen binalardaki sonradan yapılan eklentiler de yıkıldı. Bu arada Gökçay Mesireliğinde geniş çaplı bir tadilat ve restorasyon çalışması başlatıldı. 

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökçay Mesireliğinde müdürlüklerin koordinasyonu ile sürdürülen tadilat ve restorasyon çalışmaları ile başlatılacak olan peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Mesirelik alanımızda peyzaj ve restorasyon çalışmalarını başlattık. 400 dönüm alanda diş tırnak yeniden elden geçecek. Tadilat, restorasyon ve yeni peyzaj çalışmalarımızı bahar ayına yetiştirmek istiyoruz” dedi. 

Gökçay Mesireliğinde bulunan yapıların müstecirler tarafından işletildiğini ancak müstecirlerin yapıları uygun kullanmadıklarını ve dolayısıyla bazı yapıların sonradan oluşturulmaya çalışılan eklentilerin yıkıldığını anlatan Günaydın, “Bazı işletmeler burayı kasaba haline getirmiş. Yapıların genel durumu bozulmuş. Bunları düzeltiyoruz ve yeniliyoruz. 15 günden bu yana proje üzerinde çalışmalarımızı yaptık, restorasyon kısmını ele aldık. Yapılanları, yapılacakları masaya yatırdık. Burada bulunan köşkler elden geçiyor. Yine büyük köşkümüze bin metrekarelik mutfak bölümü yapılıyor. Küçük köşklerin mutfakları elden geçirilmekte, restore ediliyor. İğneyle kuyu kazar gibi elden geçiriyoruz. Mesirelik alanı ve yapıları günümüze uygun, modern bir hale getiriyoruz. Müstecirler buraların tapusunu almış gibi kafasına göre kırıp yapıyor. Uygun davranmayan müstecirlerimizi de çıkarıyoruz. Gökçay Mesireliğimiz tamamen elden geçiriliyor, yenileniyor. Yeni Gökçay Isparta’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum