Gökçay'da 5 Katlı Bina Yapılabilecek

Gökçay'da sessiz sedasız 18 devrimi yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2012 12:50
Gökçay'da 5 Katlı Bina Yapılabilecek

Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün başlattığı çalışmalar kapsamında Gökçay Mesireliği’ne giden yolun sağ tarafından kalan ve tek katlı eski yapıların bulunduğu alan üzerinde 18 uygulaması gerçekleştirildi.

Dolunay Harita tarafından titizlikle yapılan çalışma sonucunda 70 bin m2’lik alan üzerinde gerçekleştirilen 18 uygulaması itirazlar için İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde askıya çıkarıldı. Askı süreci tamamlandıktan sonra 18 uygulama süreci tamamlanmış olacak.

Gökçay yolu sağ tarafından kalan alanda 18 uygulamasını gerçekleştiren Dolunay Harita şirketi sahibi Harita Teknikeri Murat Dolunay, çalışmanın kentsel dönüşüm niteliğinde olduğunu söyledi.

Gökçay yolu sağ tarafında kalan alanda tek katlı eski yapıların bulunduğunu anlatan Dolunay, 18 uygulamasından sonra bu alanda site tarzı, modern yaşamın oluşturulacağını bildirdi. Emsal 1, hmax=18.50 standartlarında yapılan imar kriterlerine göre bölgede 5 katlı bina yapılabileceğini belirten Dolunay, en düşük parselin 1500 m2’den oluştuğunu söyledi. Dolunay, bölgede 500 konut inşa edilebileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum