Gökgöz 'Isparta Temiz Su İçmiyor'

AK Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta'nın içme suyunu temin ettiği Darıderesi Göleti'nin kirli olduğunu savunduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2011 21:23
Gökgöz 'Isparta Temiz Su İçmiyor'

AK Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk'ün 8 Haziran'da Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne gönderdiği yazılı dilekçeyle Isparta'nın içme suyunu temin ettiği Darıderesi Göleti'nin kirli olduğunu savunduğunu söyledi.

Gökgöz, düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl Ekim ayından itibaren Isparta'ya Darıderesi Göleti'nden su verilmeye başlandığını ancak Belediye Başkan Yardımcısı Şanlıtürk'ün 8 Haziran'da Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne verdiği yazılı dilekçede suyun temiz olmadığı yönünde ibarelerin yer aldığını kaydetti. Gökgöz, Şanlıtürk tarafından imzalı yazıda "Darıderesi Göleti'nin kirliliğinin önlenmesiyle ilgili kararlar alındıktan sonra teslim alınacaktır" diye ifadelerin yer aldığını ve bu açıklamadan da suyun henüz temiz olmadığının anlaşıldığını söyledi.

Göletten Isparta halkına hala su verilmesine tepki gösteren Gökgöz, "Madem su temiz değil, neden buradaki suyu Isparta halkına içiriyorsunuz" dedi. Isparta Belediyesi'nin her tarafa yaptığı çalışmaları ile pankart astıklarını kaydeden Gökgöz, yapılan işlerin rutin işler olduğunu ve bunların zaten belediye tarafından yapılması gerektiğini ifade etti. Ancak belediyenin halkın sağlığını tehlikeye atmaması gerektiğini savunan Gökgöz, "Geçen yıl Ekim ayında buradan halka su veriliyor, ama belediye 8 Haziran'da yazı yazıp, göletin temiz olmadığını söylüyor. Yanlış bir uygulama" dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın Andık Deresi Akyokuş mevkisinde su şişeleme fabrikası yatırımının da Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından engellendiği yönünde açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Gökgöz, Isparta Belediyesi'nin Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda herhangi bir fabrika kuruluşu için izin alınmadığını, sadece su şişeleme fabrikasının su ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir müracaat yapıldığını kaydetti. Bu yazıya göre belediyenin fabrika kurmaktan vazgeçtiğinin anlaşıldığını söyleyen Gökgöz, "Kendileri fabrika kurmaktan vazgeçiyorlar sonra da Bakanlık engel oldu diye açıklama yapıyorlar" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum