Gökkubbe ihalesi yapıldı

Isparta Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesi’nde projelendirilen Gökkubbe’nin ihalesi gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2012 12:36
Gökkubbe ihalesi yapıldı

İhale yerel televizyon kanalından canlı olarak yayınlanırken, ihale için 6 firma dosya aldı, dosya alan 3 firma ihaleye katıldı.

ISBAŞ Bimsblok Fabrikası’nın arka tarafında 259 Cadde üzerinde bulunan ve 23 bin metrekarelik alan üzerine 8 bin metrekaresi Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri, 3 bin metrekare oturma alanı bulunan 3 kattan oluşan, toplam 9 bin metrekare kullanım alanlı otopark ile çevre düzenlemesi işi 250 takvim gününde tamamlanacak.

Isparta Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen ihaleye Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın başkanlık yaparken, Gökkubbe Projesi’nin yaklaşık maliyeti 6 milyon 875 bin 418 lira olarak açıklandı.

İhaleye 3 firma teklif verirken, verilen teklifler 5 milyon 975 bin lira ile 8 milyon 404 bin lira arasında değişti. BHC İnşaat, Kat-Kar Mühendislik ortak girişimince 6 milyon 473 bin 181 lira teklif verildi. Yine Erka İnşaat tarafından 8 milyon 404 bin 9 lira ve Uğur Aksu-Nail Sönmez ortak girişimince de 5 milyon 975 bin 995 liralık teklif sunuldu.

Verilen tekliflerin inceleneceğini belirten Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Güzel bir ihale olmasını istemiştik. Televizyon tarafından da bu ihalemiz canlı olarak yayınlandı. Böyle açık, mevzuatlara uygun, kamu yararını ön planda tutarak ihalelerimizi yapıyoruz. İhaleye teklif vererek katılan firmalarımıza teşekkür ediyorum. Temizlik ihalemizin ardından bu büyük ihalemizde canlı olarak yayınlanmıştır.

Gökkubbe ihalemiz için 6 firmamız dosya almış, bu firmalardan 3’ü ihaleye katılmıştır. Burada komisyon tarafından yapılan ilk ön incelemelerde dosyalar eksiksiz görülüyor. Konu komisyonumuzca daha detaylı olarak incelenecek ve bir sonuca varılacak. İşte kamu yararı budur. Isparta’mız kazanıyor, maddi kayıplar ortadan kalkıyor. Bu ihalemizin Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum