Gökkubbe İnşaatı Neden Durdu?

Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri ile Katlı Otopark Projesi’nde yaklaşık 2 aydır hiçbir çalışma yapılmıyor. İddiaya göre maddi imkânsızlık nedeniyle proje durduruldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2014 16:06
Gökkubbe İnşaatı Neden Durdu?

Batıkent Mahallesi’nde toplam 59 bin m2 alana kurulacak olan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri ile Katlı Otopark Projesi’nde inşaatın durduğu iddia edildi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, alanın geçtiğimiz yıl 30 Ağustos’ta açılışının gerçekleştirileceğini söylemiş ancak 28 Temmuz’da yapı göçmüştü.

Bunun üzerine yüklenici firma tekrar çalışmalara başlamış ve Günaydın Gökkubbe’nin hızlı bir şekilde tamamlanacağını ileri sürmüştü. Ancak Mayıs ayı içerisinde biten çelik yapının ardından uzun bir süredir Gökkubbe inşaatında çalışma yapılmıyor.

ÜST ÖRTÜNÜN İHALESİ YAPILACAK
Öte yandan Gökkubbe’nin üst çelik konstrüksiyonla kapatılması işlemi için yeniden ihaleye çıkılacağı iddia edildi. Bunun içinse Belediyenin kasasından büyük bir meblağ çıkacak. Yine iddiaya göre belediyenin kasasında yeterli paranın bulunmadığı için ihaleye çıkılamadığı ve çalışmanın da 2 aydır bu yüzden durdurulduğu konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum