Gökkubbe Zafer’e Hazır

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri inşaatının 30 Ağustos Zafer Bayramına kadar tamamlanacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2012 11:06
Gökkubbe Zafer’e Hazır

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Batıkent Mahallesinde inşaatına başlanan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri'nde ilk kazma dün vuruldu.

9 BİN METREKARE KAPALI ALAN
Törene; Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, ITSO Meclis Başkanı Bedri Ayhan, MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, Belediye Başkan Yardımcıları, İşadamları Dernekleri Başkanları, Mahalle Muhtarları ve diğer davetliler katıldı. Gökkubbe'nin 35 bin metrekare üzerine kurulacağını ve tamamı belediye ait olan arazide uzun zamandır imar çalışmalarının devam ettiğini anlatan Günaydın, imar çalışmalarının tamamlanmasının ardından Gökkubbe'nin yapımına başlanıldığını söyleyen Başkan Günaydın; Alana yapılacak kubbe şeklindeki 9 bin metrekare kapalı alana sahip yapının 600 ton demirden oluşacağına alanda ayrıca 850 tondan oluşacak katlı otoparkında inşa edileceğini kaydetti.

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM PROJESİ
Bu tesisin tüm Isparta'ya hizmet edeceğini vurgulayan Günaydın, ''Bu projenin bir değişim ve dönüşüm projesidir. Ekonomiler, çeşitli projeler geliştirilir. Bu projeler de onlardan bir tanesidir. Isparta Belediyesinin asli görevi olmalarına rağmen kentte ekonomik değer kazandıracak fabrikaları çalıştıyoruz. Bu tesisimizi Isparta'da ulusal ve uluslararası fuarlar düzenlemek için yapıyoruz. Tesiste ayrıca kapalı olarak hizmet verecek halk pazarı da kurulacak. Tesis ısıtmalı ve izalasyonlu olacak'' diye konuştu.

30 AĞUSTOS’TA ÇİFTE BAYRAM
Tesisin gelecek 30 Ağustos 2013'te bitirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Günaydın, ''Burada ilk olarak sanayi fuarı, ardından tarım fuarı düzenlenmeyi planlıyoruz. Bölgesel fuarlarda gerçekleştirilecek. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın da burada her ay bir fuar düzenlenmesini isteyeceğiz. Bu fuar merkezi, Isparta'nın sanayi ve ekonomik açılımını sağlayacaktır''dedi.

8 MİLYON TL MALİYET
Tesisin Isparta'nın kaderini değiştireceğine inandığını belirten Günaydın, tesisin yüzde 80'ini belediyenin karşıladığını, tesisin toplam maliyetinin 8 milyon lira olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.