Gökkubbe’de 2. Etap Başladı

Gökkubbe’de 2. Etap Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2015 15:11
Gökkubbe’de 2. Etap Başladı

Isparta Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesi’ne 50 dönümlük alanda yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri inşaatında yeni aşamaya geçildi. 4 kez rekabet şartları oluşmadığı gerekçesiyle iptal edilen ihalenin neticelenmesinin ardından çalışmalar başladı.

Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri inşaatında incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, inşaat alanında birinci etap çalışmalarının daha önce tamamlandığını hatırlatırken, ikinci etap çalışmaların yer aldığı bölümün ihalesinin ise emsal oluşmaması, rekabet şartlarının gerçekleşmemesi ve evrak eksikliklerinden dolayı ihalenin 4 kez iptal edildiğini ve nihayet 5.ihalede sonuca ulaşılabildiğini söyledi.

Son ihalenin kamu yararına sonuçlandığını dile getiren Başkan Günaydın, her ihalenin iptali ile birlikte 45’er günün kaybolduğunu ifade etti. Her ihalede Isparta’nın ve kamu yararı menfaatlerini aradıklarını dile getiren Günaydın, ancak bazı çevrelerin bunu istismar ettiğini ve ‘Gökkubbe yapılamıyor’, ‘Demirleri paslanıyor’, ‘Yapılamayacak’ diye fırsatı ganimet bildiklerini kaydetti. Kendisine yönelik bu tip eleştiriler yapıldığını söyleyen Günaydın, “Ne yapmalıyım bende ihaleyi yüzde 7 ile mi verseydim? Bu eleştiriyi yapanlar kendilerine baksınlar. Başka şehirler yüzde 25 ile ihale verirken, siz neden yüzde 7 ile ihaleye verdiniz. Niye rekabet oluşmadı diye iptal etmediniz? Herkes kendi işini dürüstçe yapsın. O zaman Isparta’ya hizmet, kazanç ve kar geliyor. Tenkit ederken düşünsünler. Aleyhte konuşanların yaptığımız yatırımları dikkatle takip etmelerini diliyorum” dedi.

Isparta’nın menfaatlerini daima ön planda tuttuklarını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Zaman kaybımız olmuştur ama kamu yararı korunmuştur. İnşaatımız 2016 Nisan ayında tamamlanacak. Şu anda inşaatın yan duvarları örülüyor ve önümüzdeki haftadan itibaren alanda çok daha yoğun bir çalışmaya başlanacak. Bu yapı tekrar söylüyorum, bölgemizde farklılık oluşturacak. Gökkubbe çok amaçlı olarak kullanılabilecek. Fuarlar ve konferanslar düzenlenebilecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum