Gökmenoğlu'ndan Akillere Salvolar

Baro Başkanı Gökmenoğlu, Akil İnsanlar Heyeti'nin süreci bilmediğini ileri sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2013 23:01
Gökmenoğlu'ndan Akillere Salvolar

Akil insanlar, Isparta’ya geldi ve görüşmeleri yaptı. Barida Otel’de yapılan toplantıya katılan Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, protokol davetlerini eleştirerek söz başladı. Baro başkanı olarak toplantıya davet edilmediğini, ancak daha sonra yaptığı girişimler sonucu toplantıya alındığını söyleyen Baro Başkanı Gökmenoğlu, cep telefonuna mesaj sistemiyle daveti de eleştirdi.

Baro Başkanı Gökmenoğlu, aşırı güvenlik önlemi alınmasının da yersiz olduğunu anlattı. Gökmenoğlu, “Güvenlik önlemleri çok sıkıydı. Akil insanlar Ispartalıyla halkla kaynaşmaya geliyorlar. Barış sürecini anlatmaya geldiklerini kamuoyundan takip ediyoruz. Fakat, güvenlik önlemleriyle gerek şahsımız gerek tüm Ispartalıları çok rahatsız ettiklerini gördüm. Bütün esnafların işyerlerini kapatmak zorunda kaldığını gördüm” dedi.

Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, barış sürecine nasıl gelindiğine dair bilgi istediğini ancak cevap alamadığını söyleyerek, “Bilgi sahibi olmadan düşünce olmaz” dedi. Gökmenoğlu, “Akilleri heyetenin bizim aklımızda olan soruları cevaplamaları gerektiğini düşündüm. Bazı sorularla oraya gitmiştim. Yalnız ben değil, diğer STK’larının temsilcilerinde de sorular hakimdi. Barış sürecine destek vermemek imkansız. Ancak, tabiî ki aklımızdaki bazı suallerin cevaplandırılması gerekirdi. Fakat kendileri bize bu suallere cevap veremeyeceklerini, bizi dinleyeceklerini söylediler. Ancak fikir sahibi olmadan düşünce sahibi olunamaz. Öncelikle suallerin cevaplandırılması, barış sürecinin nasıl başladığının, bir yıl içinde nelerin değiştiğinin, bu sürecin ne şekilde işleyeceğinin bize izah edilmesi gerekirdi. Ancak bu durumda bizim sürece bir katkımız olabilirdi” dedi.

Barida Otel’deki toplantıda gruplara ayrıldıklarını, sadece grup başkanlarının 2 dakika konuşma hakkı olduğunu belirten Gökmenoğlu, Hafız İbrahim Demiralay’ın torunlarının yaşadığı Isparta’da, bu buluşmanın yakışmadığını ifade etti.

Isparta Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, baro yönetimi ile aldıkları karar gereği, bekledikleri cevapları da kamuoyu ile paylaştı. Gökmenoğlu, “Biz kime küsüz, kimle barışmakla mükellefiz. Akiller neden Isparta’ya geldiler, tercih ettiler, barışması gereken il midir Isparta. Bir yıl içindeki değişiklikler nelerdir, bir yıl içinde terör örgütü silahlarını alarak dağdan nasıl indi, bu aşamaya nasıl gelindi, bunun sonucunda ne gibi neticeler elde edilmiştir, bunları öğrenmek istedik” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum