Göksöğüt Köyü Karantinaya Alındı

Yabani tilkinin ısırdığı buzağı kuduz oldu. Müşahade altında tutulan Kuduz buzağı bir süre sonra ölürken, Fadime Esen’e ait büyükbaş hayvan sürüsü aşılanıp takibe alındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2014 12:12
Göksöğüt Köyü Karantinaya Alındı

Göksöğüt Köyünde ikamet eden Mustafa ve Fadime esen çiftine ait buzağı, besihanede iken bir tilkinin saldırısına uğradı. Tilkinin besihaneye girdiğini gören Fadime Esen kürek ile Tilkiyi vurarak öldürdüğü ortaya çıktı.

08 Nisan tarihindeki olay, Kaymakam Abdullah Akdaş’ın talimatıyla harekete geçen İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, Göksöğüt köyüne giderek Mustafa ve Fadime esen çiftine ait buzağıyı sağlık kontrolünden geçirdi. Veteriner Hekim Necati Ateş’in muayenesi sonucu buzağı ve inek müşahede altına alındı.

Kaymakam Abdullah Akdaş, kuduz şüpheli hayvanın kontrolü için Göksöğüt köyünde Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri tarafından muhtarla birlikte köy halkına konuyla ilgili bilgi verildiğini söyledi.

Kuduz mikrobu kapmasından şüphelenilen Mustafa ve Fadime esen çiftine ait besihanede kapalı alanda 6 ay süreyle karantina altına alındı. Esen çiftinin de kuduz tilkinin tırmaladığı ineğin sütünden içtikleri, bu sebeple sağlık ekipleri tarafından aşılandıkları ve kontrol altında aşılama yapıldığı bildirildi.

KUDUZ BUZAĞI ÖLDÜ

Tarım Müdürlüğü ekipleri 08 Nisan tarihinde buzağının öldüğü bilgisini üzerine tekrar köye giderek inceleme yaptı. Hayvandan alınan kafa numunesi Konya Tarımsal Araştırma Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildikten sonra, hayvanın kafası hariç kalan kısmı ise2 metrederinliğinde açılan çukura gömülerek üzerine de sönmemiş kireç dökülüp imha edildiği bildirildi.

Şarkikaraağaç İlçe Kaymakamı Abdullah Akdaş, Konya Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde gelen inceleme sonucunda tilkinin ısırdığı hayvanın kuduz olduğunun kesinleştiğini söyledi. Kaymakam Akdaş, ilçeye yaklaşık10 kmmesafedeki Göksöğüt köyüne hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını, köyün 6 ay boyunca karantinaya alındığını açıkladı.

Şarkikaraağaç Ekspres Gazetesi 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.