Göktaş’ta Roman Açılımı!

AB Destekli Proje Kapsamında Grup Çeri İlk Konserini Verdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Eylül 2017 12:46
Göktaş’ta Roman Açılımı!

Eğirdir’in Göktaş Mahallesi’nde Avrupa Birliği destekli proje ile roman vatandaşların vazgeçilmez kültürlerinden olan müzik adeta ete kemiğe büründü. SDÜ Konservatuar Bölümü hocaları mahalleden bir müzik grubu çıkardı. ‘Grup Çeri’ ilk konseri için sahnedeydi.

Eğirdir Göktaş mahallesinde, “Avrupa Birliği Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam edilebilirliğinin geliştirilmesi hibe programı” kapsamında yürütülen çalışmada; Roman vatandaşların renkli kültürü olan müzisyenlik mesleğine dönmeleri, mesleki becerilerinin geliştirilmesi ve bölge çocuklarının meslek edinerek işsizliğin önlenmesi kapsamında kurulan “Grup Çeri”, ilk konseri için sahneye çıktı.

Göktaş mahallesinde kurulan müzik atölyesi sayesinde 15 yetişkin, 20 çocuk müzik grubu ve 10 kişilik ilahi müzik grubu Süleyman Demirel Üniversitesi Konservatuar Bölümü hocalarının önderliğinde eğitimlere bir süre önce başlamıştı. Eğitim alan müzisyenler ilk konserlerini vermek üzere Göktaş Mahallesinde kurulan konser alanında sahne alarak seyircilere keyifli anlar yaşattılar.

İl Özel İdaresi tarafından üretilip hayata geçirilen proje kapsamında Isparta ve çevresinde sahne alması hedeflenen müzik gruplarının, Roman Kültürüne olan ön yargıların kırılması ve Göktaş Romanlarının geçmişte olduğu gibi Roman müziği sayesinde bölgede tanınmaları hedefleniyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi ortaklığında, Isparta Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu koordinatörlüğünde gerçekleşen proje kapsamında verilen konsere Isparta il protokolünün yanı sıra Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, ilçe daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.