Göl Etrafındaki Köylerin Sorunları Çözülecek

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Eğirdir Gölü çevresindeki köylerin ortak sorunu olan kanalizasyon, çöp, domuz zararları, parke taşı konusunda gereken desteğin verileceğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2011 00:50
Göl Etrafındaki Köylerin Sorunları Çözülecek

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Eğirdir Gölü çevresindeki köylerin ortak sorunu olan kanalizasyon, çöp, domuz zararları, parke taşı konusunda gereken desteğin verileceğini söyledi.

Oğuz, beraberindeki daire müdürleriyle birlikte Eğirdir ilçesine bağlı Çayköyü'nü ziyaret ederek muhtarların sorunlarını dinledi. Eğirdir köy muhtarları adına konuşan Çayköyü Muhtarı Musa Günel, köylerin ortak sorunlarının başında göl çevresindeki kanalizasyon projesi geldiğini söyledi. Bir diğer sorunun köylerin kilit taş parke sorunları olduğunu ifade eden Günel, "Bu yıl bir miktar taş verileceğini öğrendik. İnşallah bunlar yakın zamanda verilir. Üçüncü bir ortak sorun Eğirdir boğaz ova civarında 30 bin dönüm arazide domuz zararı var. Bunların tel kafesle çevrilmesi projesi başlatıldı ama bir sonuç alınamadı. Dördüncü sorunumuz olarak köylerdeki çöp toplama işlemi yavaş yürümekte, bu konuda yeni bir planlamaya gerek var. " dedi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz da, daire müdürleriyle birlikte sorunları çözmek için burada olduklarını belirterek, başta tarım ve çevre olmak üzere; asayiş, eğitim ve sağlık konusunda ve alt yapı konusunda ilave olarak neler yapabileceğini konuşmak için geldiklerini ifade etti. Oğuz, "Muhtarımız çok önemli gördüğü ortak sorunları anlattı. Bütün bunları inşallah el birliğiyle çözeceğiz. Burası, elma başta olmak üzere, meyvecilik konusunda çok önemli bir üretim merkezidir. Ülkemiz adına, milletimiz adına üretim yaparak katma değer oluşturuyorsunuz. O bakımdan sizlerin sorunları, eksiklikleri bizim için çok önemlidir. " diye konuştu.

Tarım Bakanlığının ciddi destekleri olduğunu hatırlatan Vali Oğuz, özellikle hayvancılık başta olmak üzere seracılık ve meyvecilik konularında çok cazip şartlarda geri ödemeli destekler olduğunu anlattı. Oğuz, "Bunlardan il olarak çok iyi faydalanmamız lazım. Bu projelerden faydalandığınızda köylerinizdeki ekonomik düzeyin kısa sürede biraz daha yükseldiğini göreceksiniz. Bunlardan faydalanın, biz sizlere her türlü desteği veririz, yardımı yaparız. " şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.